Keď začínal, na rekordy ani nepomyslel. Teraz prekonal aj Pelého

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. dec 2020 o 11:30

Messi zaznamenal už 644. gól v Barcelone.

MADRID. Futbalisti FC Barcelona strelili v utorok v 15. kole La Ligy na štadióne Realu Valladolid tri góly (3:0). Najviac z nich znamenal ten posledný.

V 65. minúte ho vsietil Argentínčan Lionel Messi, čím dosiahol rekordný 644. gól v drese katalánskeho klubu a v historických tabuľkách sa odpútal od Pelého.

Legendárny Brazílčan zaznamenal počas pôsobenia v FC Santos 643 presných zásahov.

Messi bol režisérom utorňajšieho víťazstva, na prvý gól pekne prihral Clementovi Lengletovi, pri druhom založil gólovú akciu a tretí sám dal. Celkovo vyslal jedenásť striel, v nadstavenom čase ešte trafil žrď.

"Keď som začínal s futbalom, nikdy som si nemyslel, že budem prekonávať rekordy. Najmä nie takýto, ktorý držal Pelé. Dnes sa to však podarilo.

Musím poďakovať všetkým, ktorí mi za tie roky pomáhali, spoluhráčom, rodine, priateľom a tým, ktorí ma každý deň podporujú," napísal po zlomení rekordu na sociálnej sieti 33-ročný futbalista.

Historický okamih pripravil barcelonskému kapitánovi 18-ročný spoluhráč Pedro "Pedri" Gonzales, ktorý mu krásnou pätičkou šikovne prestrčil loptu medzi obrancov.

Typicky chladnokrvné Messiho zakončenie akciu spečatilo rekordným puncom.

Tréner Barcelony Ronald Koeman opäť poslal do hry obmenenú zostavu, zo základu vynechal Antoinea Griezmanna, Philippeho Coutinha aj Sergia Busquetsa.

"Víťazstvo dokazuje, že máme veľmi silný tím. Hráči súťažia o to, aby dostali minúty na ihrisku. Môžeme si tiež dovoliť dať niektorým hráčom oddych, keďže zápasový kalendár je naozaj veľmi ťažký.

Túto výhru sme dosiahli pekným futbalom. Od začiatku sme boli sústredení a to ma teší," citovala Holanďana agentúra AP.

Tabuľku španielskej ligy stále vedie Atlético Madrid, ktoré dominantným výkonom uspelo 2:0 na pôde San Sebastianu a udržalo si náskok troch bodov pred obhajcom a mestským rivalom Realom Madrid, pričom má ešte zápas k dobru. Piata Barcelona na neho stráca osem bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Keď začínal, na rekordy ani nepomyslel. Teraz prekonal aj Pelého