VIDEO: Messi debutoval v MLS, s tínedžerom vyšachovali súpera

Lionel Messi sa teší so spoluhráčmi zo svojho prvého gólu v MLS.
Lionel Messi sa teší so spoluhráčmi zo svojho prvého gólu v MLS. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|27. aug 2023 o 07:15

Messi spečatil výhru Interu Miami.

NEW YORK. Argentínsky futbalista Lionel Messi má za sebou debut v MLS.

Hráč Interu Miami nastúpil na záverečnú polhodinu súboja na pôde New Yorku Red Bulls a v závere spečatil víťazstvo hostí 2:0.

Tridsaťšesťročný útočník nefiguroval v základnej zostave svojho tímu, a tak fanúšikovia veľkú časť prvého polčasu skandovali: "Chceme Messiho!" 

Ešte pred svojou hviezdnou chvíľou sledoval z lavičky náhradníkov gól 20-ročného Diega Gomeza, pre ktorého to bol takisto prvý zápas v MLS.

Messi v 60. minúte nahradil za aplauzu divákov Leonarda Campanu a v 89. minúte sa premiérovo zapísal do listiny strelcov zámorskej súťaže.

VIDEO: Zostrih zo zápasu New York Red Bulls - Inter Miami

Akciu začali jeho bývali spoluhráči z FC Barcelona, keď Jordi Alba efektne reagoval na pas Sergia Busquetsa a posunul loptu na Messiho.

Argentínčan sa následne ocitol v obkľúčení hráčov súpera, no geniálnou prihrávkou našiel 18-ročného mladíka Benjamina Cremascha. Ten mu následne loptu vrátil a Messi už nemal problém skórovať do prázdnej brány.

Víťazná séria Miami sa od Messiho príchodu predĺžila na deväť zápasov. Argentínčan strelil v týchto stretnutiach 11 gólov a pridal 4 asistencie.

Zápas sledovalo vyše 26-tisíc divákov, medzi nimi bolo aj desiatky celebrít vrátane Matta Damona, Fata Joea, DMC a mnohých špičkových tenistov, ktorí sa predstavia na US Open, vrátane Novaka Djokoviča.

Duel vysielali naživo aj na obrovskej obrazovke na Times Square.

Tabuľka MLS

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»VIDEO: Messi debutoval v MLS, s tínedžerom vyšachovali súpera