Šéf La Ligy tvrdí, že PSG je urážkou futbalu. Ligue 1 sa voči tomu ohradila

Javier Tebas - prezident La Ligy.
Javier Tebas - prezident La Ligy. (Autor: SITA/AP)
SITA|26. máj 2022 o 19:57

Podľa Javiera Tebasa je katarské sponzorstvo Paríža St. Germain mimoriadne pochybné.

PARÍŽ. Vedenie najvyššej francúzskej futbalovej súťaže Ligue 1 sa ohradilo voči tvrdeniam prezidenta španielskej La Ligy Javiera Tebasa na adresu francúzskeho klubu Paríž St. Germain.

Po tom, ako sa hviezdny Francúz Kylian Mbappé rozhodol spojiť ďalšiu futbalovú budúcnosť s PSG namiesto očakávaného prestupu do španielskeho Realu Madrid, Tebas vyhlásil, že konanie Parížanov je "urážka futbalu".

Špekulovalo sa, že Mbappé dostal podpisový bonus vo výške 300 miliónov eur a ďalšie výhody.

"PSG podpísalo s Mbappém lukratívnu novú zmluvu po tom, ako v ostatných sezónach utrpel straty vo výške 700 miliónov eur a na platy hráčov minul ďalších 600 miliónov eur. Al-Khelaifi (prezident St. Germain, pozn.) je rovnako nebezpečný ako Superliga," poznamenal Tebas, podľa ktorého takéto konanie útočí na ekonomickú stabilitu futbalu.

Šéfovia Ligue 1 však nesúhlasia, čo dali najavo v liste Tebasovi, ktorého znenie získala agentúra AP. "Chceme čo najdôraznejšie vyjadriť svoj nesúhlas a tiež naše nepochopenie s vašimi najnovšími útokmi proti Ligue 1 a jednému z našich klubov," uviedol predseda Ligue 1 Vincent Labrune.

"Skutočnosť, že verejne a opakovane zastávate tento postoj proti Ligue 1 a očierňujete našu ligu a naše kluby, je neprijateľná a zároveň zjavne falošná," dodal.

Tebas už dlho spochybňuje katarské sponzorstvo Paríža St. Germain, ktoré má podľa neho pochybné pozadie. Labrune však oponuje a poukázal na to, že práve Tebas ako člen výkonného výboru UEFA pomohol vytvoriť finančné pravidlá fair-play pre futbalové kluby na "starom kontinente".

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Šéf La Ligy tvrdí, že PSG je urážkou futbalu. Ligue 1 sa voči tomu ohradila