Interu nevyšiel defenzívny zámer na pôde Tottenhamu

Milan Škriniar v súboji s Erikom Lamelom z Tottenhamu.
Milan Škriniar v súboji s Erikom Lamelom z Tottenhamu. (Autor: SITA/AP)
SITA|29. nov 2018 o 08:21

Milánsky klub už mohol postúpiť, teraz sa musí spoliehať na zaváhanie Tottenhamu.

LONDÝN. Ani slovenský stopér Milan Škriniar nezabránil prehre futbalistov Interu Miláno v stredajšom dueli B-skupiny Ligy majstrov 2018/2019 s hráčmi Tottenhamu Hotspur (0:1).

Interu nevyšiel defenzívny zámer

Taliansky tím v londýnskom Wembley dlho držal remízový výsledok, ktorý by mu zabezpečil prienik do jarného osemfinále. V 80. min však rozhodol o víťazstve "kohútov" dánsky "špílmacher" Christian Eriksen.

"Myslím, že sme urobili v zápase všetko, čo sme mali. Sme sklamaní z výsledku, pretože gól prišiel v čase, kedy sme si aj my vypracovali najväčšie šance. Hráči Tottenhamu sú fyzicky veľmi silní a je náročné proti nim hrať. Mali sme byť určite odvážnejší v hre s loptou," zhodnotil tréner Interu Luciano Spalletti v pozápasovom rozhovore pre web uefa.com.

Tottenham prvýkrát od decembra 2017 vyhral v pohárovej Európe dva zápasy po sebe. Tentoraz sa o triumf postaral Dán Eriksen, ktorý prišiel na trávnik iba 10 minút predtým, ako vyťažil z pekného priťuknutia Deleho Alliho.

"Dnes k nám Inter prišiel brániť. Vedeli totiž, že zisk bodu je lepší ako prehra a viete, že v takomto zápase si veľa šancí nevytvoríte. Našťastie sa mne podarilo tú moju premeniť," povedal po zápase Eriksen pre BT Sport.

Postúpi len jeden z nich

Prehra pre Inter znamená, že postup už nemá vo svojich rukách. Keďže v tejto chvíli má Tottenham aj Inter na konte zhodne sedem bodov, Milánčania musia byť v decembrovom záverečnom kole skupinovej časti proti holandskému PSV Eindhoven bodovo úspešnejší ako "Spurs" v Barcelone.

Pri rovnosti bodov by anglického zástupcu posunula ďalej bilancia zo vzájomných zápasov s Interom (1:2 vonku, 1:0 doma, pozn.).

"V Lige majstrov sa nerozdávajú takéto darčeky. Všetko je možné a dôležité je veriť si. Do Barcelony musíme prísť čerství a bez zranení. Máme pred ´blaugranas´ veľký rešpekt, keďže sú jedno z najlepších tímov v Európe," povedal Pochettino k záverečnému duelu B-skupiny.

"Verím, že Barcelona neuľahčí situáciu Tottenhamu. S hráčmi, ktorých majú v kádri, sa v každom zápase musia usilovať o víťazstvo," kontroval mu jeho náprotivok z milánskej lavičky Spalletti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Interu nevyšiel defenzívny zámer na pôde Tottenhamu