Leverkusen má na dosah ďalšiu trofej, neprehral už 40 zápasov

Futbalisti Leverkusenu sa tešia z postupu do finále DFB Pokalu.
Futbalisti Leverkusenu sa tešia z postupu do finále DFB Pokalu. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. apr 2024 o 11:40

Ligový pohár získal naposledy pred 31 rokmi.

BRATISLAVA. Futbalisti Bayeru Leverkusen zvíťazili v semifinále Nemeckého pohára nad druholigovým tímom Fortuna Düsseldorf jednoznačne 4:0.

Postúpili tak do finále, v ktorom sa stretnú s ďalším klubom z II. bundesligy 1.FC Kaiserslautern. Zverenci španielskeho trénera Xabiho Alonsa nenašli premožiteľa ani v 40. zápase vo všetkých súťažiach za sebou.

Semifinále rozhodli už v prvom polčase, v ktorom domáci strelili zásluhou Jeremieho Frimponga, Floriana Wirtza a Amina Adliho tri góly. Po zmene strán pridal poistku v podobe štvrtého gólu znova stredopoliar Wirtz.

„Všetci si myslia, že proti druholigovému tímu nám stačí hrať na 80 či 90 percent. Tvrdia, že by to malo stačiť na postup.

My však tak hrať nevieme a ani nechceme. Vždy ideme na 100 percent,“ povedal po zápase švajčiarsky stredopoliar Granit Xhaka.

Florian Wirtz (vľavo) sa teší z gólu so svojimi spoluhráčmi z Bayeru Leverkusen.
Florian Wirtz (vľavo) sa teší z gólu so svojimi spoluhráčmi z Bayeru Leverkusen. (Autor: TASR/AP)

Farmaceuti zo Severného Porýnia sú stále v hre o tri rôzne trofeje. Okrem Nemeckého pohára sa im darí aj v Európskej lige, v ktorej ich čaká už o týždeň prvý duel štvrťfinálovej fázy proti anglickému klubu West Ham z Londýna.

Samostatnou kapitolou je dominancia v Bundeslige. Leverkusen má sedem kôl pred koncom 13-bodový náskok pred druhým Bayern.

Zo zisku Nemeckého pohára sa Bayer dosiaľ naposledy radoval ešte v roku 1993 a ligový titul nezískal ešte ani raz vo svojej 119-ročnej histórii.

Fanúšikovia klubu dostali len nedávno príjemný darček od kouča Xabiho Alonsa, ktorý sa aj napriek záujmu viacerých veľkoklubov rozhodol zotrvať v Leverkusene aj v budúcej sezóne.

Finále pohára je na programe 25. mája na Olympijskom štadióne v Berlíne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Leverkusen má na dosah ďalšiu trofej, neprehral už 40 zápasov