Real Madrid vyhral El Clásico, Barcelona trafila bránu len dvakrát

Radosť hráčov Realu Madrid.
Radosť hráčov Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|24. okt 2021 o 16:14 (aktualizované 24. okt 2021 o 23:11)

V Seville padlo až osem gólov. La Liga má nečakaného lídra.

BARCELONA. Futbalisti Realu Madrid triumfovali v šlágri 10. kola španielskej La Ligy na trávniku FC Barcelona 2:1. Domáci skórovali až v 97. minúte, iba z druhej strely na bránu Realu.

V prestížnom El Clásicu v domácej súťaži zvíťazili hráči Realu už tretíkrát za sebou a posunuli sa na niekoľko hodín sa posunuli na čelo tabuľky o skóre pred FC Sevilla.

Večer ich z prvej priečky zosadil Real Sociedad San Sebastian, ktorý remizoval na pôde majstrovského Atlética Madrid 2:2. Bod pre domácich zachránil dvoma gólmi Luis Suarez.

Momentka zo zápasu Barcelona - Real.
Momentka zo zápasu Barcelona - Real.
Momentka zo zápasu Barcelona - Real.
Momentka zo zápasu Barcelona - Real.
Momentka zo zápasu Barcelona - Real.
Momentka zo zápasu Barcelona - Real.
Momentka zo zápasu Barcelona - Real.
Momentka zo zápasu Barcelona - Real.

Barcelona pred vlastnými fanúšikmi nastúpila s ofenzívnym plánom, nepodarilo sa jej však využiť šance. Jej najväčšiu príležitosť v prvom polčase nevyužil Dest, ktorý netrafil bránku.

V 32. minúte sa do rýchleho protiútoku zapojil Alaba, domáci hráči ho nechali voľného a letná posila Realu po centri Rodryga vo svojom premiérovom El Clásicu hneď skórovala.

Katalánci mohli ešte do prestávky vyrovnať po štandardných situáciách, lenže z priameho kopu nerozvlnil sieť Depay a po rohovom kope minul aj Pique.

Po zmene strán ihneď ukázali domáci snahu vyrovnať, no pokus striedajúceho Coutinha z vnútra šestnástky obrana Realu vytesnila na roh.

Po hodine hry sa opäť pripomenul aj Real. Modrič v šestnástke našiel v ideálnej pozícii Benzemu, no ten nechal vyniknúť brankára Ter Stegena.

V 73. minúte mohol vyrovnať Dest, ktorý iba tesne minul bránu. V úplnom závere Barcelona zvýšila tlak na maximum a natlačila sa pred bránu súpera.

Realu však vyšiel protiútok. Pokus Asensia ešte Ter Stegen zneškodnil, no loptu vyrazil iba pred obrancu Vazqueza a ten dal druhý gól.

Z poslednej akcie duelu Agüero presným zásahom už iba zmieril stratu.

Real ukázal efektivitu v útoku a kvalitu v obrane a zopakoval triumf z Camp Nou z minulej sezóny, keď vtedy uspel 3:1. Druhý súboj v La Lige čaká tímy na Santiago Bernabeu 20. marca 2022.

V prvom nedeľňajšom zápase futbalisti FC Sevilla zvíťazili nad Levante 5:3.

La Liga - 10. kolo:


Sevilla - Levante 5:3 (3:1)

Góly: 8. O. Torres, 24. Mir, 38. Diego Carlos, 50. El Haddadi, 64. Fernando - 33. a 55. Morales, 62. Melero

Barcelona - Real Madrid 1:2 (0:1)

Gól: 97. Aguero - 32. Alaba, 94. Lucas

ŽK: Pique - Mendy

Barcelona: Ter Stegen - Mingueza (46. Coutinho), Pique, E. Garcia, Jordi Alba – Gavi (85. L. de Jong), Busquets, F. de Jong (77. Sergi Roberto) – Dest, Fati (74. Agüero), Depay

Real: Courtois – Vazquez, Militao, Alaba, Mendy – Modrič, Casemiro, Kroos - Rodrygo (72. Valverde, 90.+1. Dani Carvajal), Benzema, Vinicius Junior (87. Marco Asensio)

ONLINE prenos

Betis - Vallecano 3:2 (2:1)

Góly: 22. Moreno, 24. Juanmi, 75. Willian Jose - 45.+1. Nteka, 65. Garcia

Atlético Madrid - Real Sociedad  2:2 (0:1)

Góly: 60. a 77. Suarez (druhý z 11 m) - 7. Soerloth, 48. Isak

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Real Madrid vyhral El Clásico, Barcelona trafila bránu len dvakrát