Podľa Weissa vyhrajú slovenskú skupinu Rusi. Majú veľký tromf, vraví

Tréner Vladimír Weiss starší.
Tréner Vladimír Weiss starší. (Autor: TASR)
SITA|8. dec 2020 o 13:15

Tréner si praje aj postup Slovákov.

BRATISLAVA. Niekdajší úspešný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. bude mať v H-skupine kvalifikácie o postup na MS 2022 dva tímy, ktoré bude na diaľku povzbudzovať.

"Verím, že na svetový šampionát postúpia Slováci aj Rusi," cituje Weissa ruský portál Championat.

Weiss: Čerčesov dodal Rusom sebavedomie

Tréner účastníkov MS 2010 v JAR tvrdí, že skupina s Chorvátskom, Slovensko, Ruskom aj Slovinskom nemá favorita.

"Šancu na prvé miesto má aj Rusko. Jeho najväčším tromfom je osobnosť trénera. Stanislav Čerčesov pozdvihol ruskú reprezentácie.

Hráčom dodal sebavedomie a tí to potom ukázali na majstrovstvách sveta (Rusi sa prebojovali na MS 2018 do štvrťfinále - pozn.). Čerčesov mužstvu vdýchol dušu, odviedol skvelú prácu.

Stas je môj kamarát, držím mu prsty. A verím, že na šampionát pôjdu Slováci aj Rusi," zdupľoval Weiss, ktorý nedávno skončil ako šéf realizačného tímu reprezentácie Gruzínska.

V minulosti trénoval aj v ruskej najvyššej súťaži v tíme Saturn Moskovská oblasť.

Ďurica: Úroveň tímov je približne rovnaká

Ruský športový portál dal v súvislosti so žrebom kvalifikácie MS 2022 priestor na vyjadrenie aj bývalému dlhoročnému reprezentantovi Slovenska Jánovi Ďuricovi. Niekdajší nekompromisný stopér bol vo svojom vyhlásení optimista.

"Veľmi zaujímavá a vyrovnaná skupina, Úroveň reprezentácií Slovenska, Ruska, Chorvátska a Slovinska je približne rovnaká. Každý z týchto tímov má šancu kvalifikovať sa na majstrovstvá sveta.

Čo sa týka prvého miesta a priameho postupu na šampionát, budú oň bojovať Slováci a Rusi. A som si istý, že my, Slováci, budeme bojovať až do konca," uviedol Ján Ďurica pre championat.com.

Z Európy sa prebojuje na svetový šampionát do Kataru 13 krajín. Priamo postúpia víťazi desiatich kvalifikačných skupín.

Tímy z druhých miest dostanú šancu v marci 2022 po boku dvoch víťazov skupín z Ligy národov 2020/2021, ktorí v kvalifikácii neskončili vo svojej skupine na prvých dvoch priečkach.

Žreb z tucta týchto tímov určí tri štvorice. Najprv nastúpia proti sebe v semifinále a víťazi vo finále. Traja úspešní finalisti sa predstavia na MS 2022.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Podľa Weissa vyhrajú slovenskú skupinu Rusi. Majú veľký tromf, vraví