Skupina, v ktorej je možné všetko? Poznáme silu Slovákov, vraví Lovren

Futbalisti Chorvátska v zápase proti Slovensku.
Futbalisti Chorvátska v zápase proti Slovensku. (Autor: Martin Baumann - TASR)
SITA|8. dec 2020 o 09:57

Tréner Ruska má veľké ambície.

BRATISLAVA. Solídna futbalová história, ale aj pekná súčasnosť. Takto charakterizoval chorvátsky obranca Dejan Lovren súperov svojho tímu v H-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta vo futbale v Katare 2022.

Chorváti boli nasadení z prvého výkonnostného koša a pondelkový žreb im postupne prisúdil Slovákov, Rusov, Slovincov, Cyperčanov a futbalistov Malty.

Čerčesov: Plusom bude geografický komfort

"Chorvátsko bude favoritom, ale v boji o postup treba rátať aj s Rusmi a Slovákmi. Už sme proti nim hrali a poznáme ich silu. V tejto skupine je možné všetko," uviedol Dejan Lovren na webe Championat.com.

Niekdajší hráč FC Liverpool aktuálne v službách Zenitu Petrohrad sa teší najmä na zápasy proti ruským spoluhráčom z klubu. "Bude to paráda zahrať si proti nim. Očakávam zaujímavé zápasy," dodal Lovren.

Zaujímavý názor v súvislosti s bojmi o postup na MS 2022 vyslovil aj ruský tréner Stanislav Čerčesov.

"Nie je rozhodujúce, kto je aký silný vo všeobecnosti. Treba byť dobre pripravený v deň D a hodinu H.

Môže sa stať, že nám budú chýbať viacerí hráči ako nedávno proti Srbom (prehra 0:5 - pozn.), a vtedy treba mať pripravený plán B alebo aj C. Netreba hľadať výhovorky, ale vyhrnúť si rukávy.

S touto pandémiou bojujeme všetci a ešte asi aj budeme. A ešte jedna vec. Veľkým plusom našej skupiny bude geografický komfort. Nebudeme musieť lietať na Island alebo Faerské ostrovy," citujú Čerčesova viaceré ruské zdroje.

Braga: Neodpisoval by som ani Cyprus

Tréner, ktorý priviedol Rusov do štvrťfinále MS 2018, si nemyslí, že Chorváti to majú vopred vyhraté.

"Sú už stabilná futbalová krajina s množstvom etablovaných hráčov aj talentov. Na šampionát však postúpi ten, kto vytvorí najlepší tím. A o to sa pokúsime aj my," dodal kormidelník Rusov.

Taliansky novinár Mikael Braga bližšie sleduje ruský futbal a tvrdí, že Rusi to budú mať s postupom na šampionát veľmi ťažké.

"Toto je veľmi vyrovnaná grupa. Všetky tímy majú šancu získať nejaké body, dokonca aj Malta. A do boja o postup sa okrem Chorvátov určite zapoja aj Slováci a Slovinci a úplne by som neodpisoval ani Cyprus. V skratke veľa súperov a málo postupového miesta," vyjadril sa Braga na webe Championat.com.

Bývalý slovinský reprezentant Zlatko Dedič pred vyše desiatimi rokmi nepustil Rusov na majstrovstvá sveta. V odvete baráže strelil jediný gól a na šampionát do Juhoafrickej republiky cestovali Slovinci.

"To už bolo dávno, teraz to budú úplne iné zápasy. Rusi sú silní, takže Slovincov nečaká nič ľahké. Celkovo je to ťažká skupina s mnohými alternatívami. Možné je v nej všetko," vyhlásil Dedič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Skupina, v ktorej je možné všetko? Poznáme silu Slovákov, vraví Lovren