Nové pravidlá v Premier League. Kedy môžu kluby požiadať o odloženie zápasu?

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. jan 2022 o 17:20

V tíme musia mať aspoň štyroch nakazených.

LONDÝN. Vedenie anglickej futbalovej Premier League sa po schôdzke so zástupcami klubov rozhodlo pozmeniť pravidlá pri odkladaní zápasov z dôvodu koronavírusu.

O odloženie stretnutia bude môcť od 6. februára požiadať tím, v ktorého kádri sa objavia minimálne štyri prípady nákazy, informovala agentúra AP.

Podľa súčasných pravidiel ligy musí mať tím k dispozícii aspoň trinásť hráčov v poli a jedného brankára, aby mohol nastúpiť na zápas. Nové pravidlá prijali zástupcovia ligy "na základe odozvy situácie v širokej verejnosti".

"Všetky tieto pravidlá sú nastavené tak, aby boli čo najviac v bezpečí hráči a členovia realizačných tímov. Zároveň však dbáme na udržanie integrity súťaže a kvality kádrov v ligových zápasoch," uviedli predstavitelia Premier League.

Odklady zápasov v najvyššej anglickej súťaži sa dotkli najviac futbalistov Burnley, hráči tohto klubu doteraz absolvovali len 18 súbojov. Zostávajúci účastníci Premier League majú na svojom konte minimálne o dve stretnutia viac, vedúci Manchester City ich odohral už 24.

Od začiatku decembra sa v riadnom termíne neodohralo už 22 zápasov anglickej najvyššej súťaže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Nové pravidlá v Premier League. Kedy môžu kluby požiadať o odloženie zápasu?