Mladá Američanka je zo seba sklamaná. Kritiku si vypočula aj od hviezdy ženského futbalu

Korbin Albertová v drese PSG.
Korbin Albertová v drese PSG. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. mar 2024 o 11:27

Futbalistka Paríž Saint-Germain sa za svoje konanie ospravedlnila.

PARÍŽ. Americká futbalová reprezentantka Korbin Albertová sa ospravedlnila za svoje neuvážené konanie na sociálnej sieti.

Dvadsaťročná stredopoliarka tímu Paríž Saint-Germain aj americkej reprezentácie opätovne lajkovala príspevok na sociálnej sieti namierený proti komunite LGBTQ+ a zverejnila ho na svojom účte na TikToku.

Príspevok neskôr v ospravedlnení opísala za urážlivý, necitlivý a zraňujúci.

"Chcem sa úprimne ospravedlniť za svoje činy na sociálnych sieťach,“ napísala Albertová na svojom Instagrame.

"To, že sa mi páčili príspevky, ktoré sú urážlivé, necitlivé a zraňujúce, a navyše som ich zdieľala, bolo nezrelé a neúctivé. Nikdy som to reálne nemala v úmysle," dodala.

Podľa viacerých médií Albertová zdieľala video z kresťanskej kázne, ktoré popisovalo, že byť gejom a cítiť sa ako "transgender" nie je správne.

Jej ospravedlnenie prišlo krátko po víťazstve jej tímu PSG nad švédskym Häckenom (3:0) vo štvrťfinále ženskej Ligy majstrov, k čomu dopomohla gólom a následne si vypočula nepriamu kritiku od americkej hviezdy ženského futbalu Megan Rapinoeovej.

"Som naozaj sklamaná sama zo seba. Úprimne ma mrzí, že som zranila svoje spoluhráčky, ale aj súperky, fanúšikov a priateľov. Každý by sa mal cítiť bezpečne a byť rešpektovaný všade a na všetkých ihriskách.

Je pre mňa česť a privilégium, že môžem hrať futbal na svetovej scéne a ospravedlňujem sa ešte raz za neuvážené konanie," zdôraznila kajúcnica Albertová.

Bývalá kapitánka ženského národného tímu USA Rapinoeová nespomenula vo svojom príspevku na Instagramu menovite Albertovú, ale vo všeobecnosti vyzvala ľudí, aby "sa neskrývali za svoje presvedčenie, lebo to plodí nenávisť, kvôli ktorej sa navzájom zabíjajú deti."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladá Američanka je zo seba sklamaná. Kritiku si vypočula aj od hviezdy ženského futbalu