S Weissom sa naposledy stretol, keď bol ešte tréner Gruzínska. Teraz ho chce prekvapiť

Momentka z prípravného zápasu Komárno - Pohronie.
Momentka z prípravného zápasu Komárno - Pohronie. (Zdroj: Facebook / KFC Komárno, Autor: Karol Scholtz)
Titanilla Bőd|27. júl 2024 o 07:30

KFC Komárno privíta v historickom zápase bratislavský Slovan.

V prvých troch kolách sa stretnú s prvými troma mužstvami z minulej sezóny. Nováčik Niké ligy KFC Komárno stojí pred neľahkou úlohou, tréner MIKULÁŠ RADVÁNYI sa však už teší na ligový štart.

Jeho tím nastúpi v sobotu o 20.30 v Zlatých Moravciach proti Slovanu Bratislava. „Najdôležitejšie je, aby naši hráči neboli premotivovaní,“ zdôraznil skúsený tréner.

Pred historicky prvým zápasom Komárna v najvyššej súťaži Radványi pre Sportnet hovoril o posilách aj o ambíciách.

S akými pocitmi sa pripravujete na zápas so Slovanom?

Už po postupe som hovoril hráčom, že si majú užiť každý zápas v najvyššej súťaži. Začať sezónu proti úradujúcemu majstrovi je pre nás úžasné.

Myslím si, že Slovan nenastúpi proti nám v najsilnejšom zložení, ale majú veľmi široký káder, takže nás čaká silný súper. Očakávam, že to bude dobrý zápas.

Čo vám ukázalo stretnutie Slovana proti slovinskému Celje v 2. predkole Ligy majstrov?

Ak mužstvo hrá v oslabení vyše hodinu, tak ten zápas veľa neukáže. Slovan bol veľmi organizovaný v defenzíve, ale myslím si, že ak by Slovan nemal vylúčeného hráča, tak by ten zápas s prehľadom zvládol.

Domáci mali síce dve šance, ale myslím si, že dve mužstvá neboli na rovnakej úrovni, Slovan je kvalitatívne lepší.

Mikuláš Radványi.
Mikuláš Radványi. (Zdroj: Facebook / KFC Komárno, Autor: Karol Scholtz)

Koľko hráčov zo stredajšej základnej zostavy podľa vás nastúpi aj proti vám v lige?

Myslím si, že pre Slovan je teraz priorita postup do ďalšieho predkola Ligy majstrov.

Odveta ho čaká už utorok, takže si nemyslím, že Vlado Weiss pôjde do rizika a pošle na ihrisko hráčov, ktorí odmakali tú hodinu v oslabení. Sám povedal na pozápasovej tlačovke, že dá šancu viacerým futbalistom z lavičky.

Vy už máte jasno o svojej základnej zostave?

Na 95% áno, ešte zvažujem jeden post. Slovan bude silný súper v akomkoľvek zložení, u našich hráčov bude kľúčové, aby neboli premotivovaní. Verím, že súpera dokážeme prekvapiť a dosiahneme dobrý výsledok.

Komárno počas leta angažovalo niekoľko zaujímavých mien. Ste spokojný s novými posilami?

Prišli dvaja brankári, Jakub Trefil a Matúš Chropovský. Druhý z nich dlho nechytal, v Zlatých Moravciach bol dvojka či trojka, ale je to dobre stavaný brankár a ak s ním budeme dobre pracovať, bude z neho výborný gólman. Trefil bude pravdepodobne jednotka.

Do obrany prišli traja noví hráči, praví obranca Tobiáš Diviš, ktorý sa už predstavil aj v reprezentácii do 21 rokov. Prišiel z Podbrezovej, ale posledný polrok strávil v Liptovskom Mikuláši.

Róberta Pillára asi netreba nikomu predstavovať, hoci posledných sedem rokov hral v Maďarsku, ale pôsobil v Senici i v Nitre, je to skúsený stredný obranca. Na ľavú stranu obrany prišiel Ondrej Rudzan, ktorého môžu futbaloví fanúšikovia poznať zo Skalice.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»S Weissom sa naposledy stretol, keď bol ešte tréner Gruzínska. Teraz ho chce prekvapiť