Chcú sa zobudiť ako králi Žitného ostrova. Komárno čaká veľkolepé derby

Hráči Komárna
Hráči Komárna (Autor: KFC Komárno/Kádek Péter)
SITA|1. aug 2024 o 18:38

Dúfam, že bude plný štadión, kovorí kouč Radványi.

BRATISLAVA. Udalosťou víkendového 2. kola slovenskej najvyššej futbalovej súťaže bude historicky prvé žitnoostrovské derby medzi elitou.

Tréner nováčika KFC Komárno Mikuláš Radványi priznáva, že už teraz cíti napätie pred duelom, ktorý sa odohrá v nedeľu o 18.00 h na ihrisku FC DAC 1904 Dunajská Streda.

„Žijem v blízkosti Dunajskej Stredy a hneď po postupe mi každý hovoril ako sa teší z postupu Komárna. Panovala radosť v oboch táboroch, že KFC príde do MOL arény a že prvýkrát zažijeme žitnoostrovské derby,“ povedal pre oficiálny web ligy skúsený 55-ročný kormidelník, ktorý v DAC pôsobil ako hráč i ako tréner.

Komárno v úvodnom kole síce prehralo vo svojom dočasnom domove v Zlatých Moravciach s úradujúcim šampiónom Slovanom Bratislava 1:4, no i tak Radványi pri hľadaní pozitív nemusel ísť ďaleko.

„Bol to historický moment, prvý zápas KFC v Niké lige, takže každému hráčovi a zamestnancovi klubu som povedal, aby si to najmä užili. Pred jedenástimi rokmi hral náš klub štvrtú ligu a takmer zanikol, no dnes je medzi slovenskou futbalovou elitou. Už to je fantastické. Bol som prekvapený, koľko divákov si našlo cestu na štadión a chcel by som sa im za to poďakovať.

Takisto ma teší pozitívna odozva zo strany fanúšikov. Aj oni si všimli, že sme nehrali ustráchane. Nebolo to z našej strany len o tom, že by sme sa postavili na šestnástku a odkopávali sme lopty,“ uviedol kouč, ktorého na Žitnom ostrove hovoria familiárne „Miki“.

Radványi očakáva v nedeľňajšom derby ešte kvalitnejšiu atmosféru, veď fanúšikovia Komárna budú mať na štadión do Dunajskej Stredy podstatne bližšie ako do Zlatých Moraviec.

„Celý región čaká veľkolepý zápas. Pre každého fanúšika v tomto regióne je to výnimočný moment a som rád, že môžem byť súčasťou toho celého. Dúfam, že bude plný štadión a diváci sa zabavia.

Hrá sa o body, takže zápas bude mať určite športový náboj. Očakávam tuhý boj a nepochybujem, že moji hráči budú bojovať ešte viac ako proti Slovanu. Samozrejme, chceme prekvapiť,“ doplnil tréner, ktorý vedie Komárno od roku 2021.

Nováčik má navyše vo svojom kádri viacerých hráčov, ktorí futbalovo vyrastali v Dunajskej Strede, prípadne si obliekal iv určitej fáze kariéry žltomodrý dres.

„Stačí spomenúť chlapcov ako Šimko, Špiriak, ale aj T. Németh. Pre nich to bude zvláštny zápas, ale to aj pre mňa. Hrať proti Dunajskej Strede je pre mňa vždy výnimočné, lebo do veľkého futbalu som sa ako hráč aj tréner dostal vďaka FC DAC 1904.

Budú tam emócie a už sa na to všetko veľmi teším. Určite by bolo príjemné sa v pondelok zobudiť ako králi Žitného ostrova, ale spokojní budeme aj s bodom,“ uzavrel Radványi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Chcú sa zobudiť ako králi Žitného ostrova. Komárno čaká veľkolepé derby