Hviezda Manchestru City má covid, vynechá aj duel v Lige majstrov

Kevin De Bruyne.
Kevin De Bruyne. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. nov 2021 o 15:39

Pepa Guardiolu trápi aj zdravotný stav ďalších hráčov.

MANCHESTER. Belgický stredopoliar Kevin De Bruyne z Manchestru City sa počas plnenia povinností v národnom tíme nakazil koronavírusom.

Tréner "The Citizens" Pep Guardiola v piatok informoval, že jeho zverenec sa nachádza v izolácii a v nedeľu nebude hrať v Premier League proti Evertonu.

Tridsaťročný De Bruyne mal pozitívny test v stredu a okrem spomenutého ligového duelu nenastúpi ani budúci týždeň v dôležitom súboji Ligy majstrov proti tímu Paríž Saint-Germain.

Guardiola poznamenal, že futbalista už je v Anglicku a je plne zaočkovaný.

"Veríme, že príznaky bude mať nanajvýš mierne. Najdôležitejšie je, aby sa z toho dostal. Keď bude mať negatívne testy, vráti sa do tréningového procesu," ozrejmil kormidelník obhajcu anglického futbalového titulu.

Kevin De Bruyne hral v sobotu proti výberu Estónska a v utorok proti Walesu, obe stretnutia boli súčasťou kvalifikácie o postup na MS 2022 do Kataru. Belgičania sa stali víťazmi E-skupiny a prebojovali sa na šampionát.

Guardiola tiež informoval, že útočníci Jack Grealish a Phil Foden sa mu zranili počas plnenia povinností v anglickej reprezentácii. Grealish proti Evertonu hrať nebude, Fodenov štart však nevylúčil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Hviezda Manchestru City má covid, vynechá aj duel v Lige majstrov