Vavrov spoluhráč odmietol podpísať dúhový dres, pridal aj vulgárnu homofóbnu poznámku

Kevin Behrens (vpredu) v drese Wolfsburgu.
Kevin Behrens (vpredu) v drese Wolfsburgu. (Autor: SITA/dpa via AP)
SITA|10. okt 2024 o 10:53

Futbalisti Wolfsburgu podpisovali rôzne predmety určené na charitatívne podujatia.

BRATISLAVA. Nemecký futbalista Kevin Behrens sa ocitol pod paľbou kritiky po incidente, ktorý sa stal počas autogramiády, kde hráči podpisovali rôzne predmety určené na charitatívne podujatia.

Tridsaťtriročný útočník bundesligového tímu VfL Wolfsburg odmietol podpísať dúhový dres symbolizujúci podporu rozmanitosti a inklúzie.

Podľa nemeckého denníka Bild rodák z Brém pri odmietnutí podpísania adresoval klubovým zamestnancom slová: „Takéto teplošské s…y nepodpíšem.“ Informuje o tom web sita.sk.

Ospravedlnil sa

Napriek svojmu počiatočnému postoju neskôr s podpisom súhlasil. Dúhový dres bol predstavený pred piatimi rokmi a je súčasťou iniciatívy klubu a jeho sponzora na podporu diverzity na ihrisku aj mimo neho.

Tento dres má za cieľ zvyšovať povedomie o LGBTQ+ komunitách a bojovať proti diskriminácii.

Po vyvolaní kontroverzie zorganizoval klub interné stretnutie, na ktorom bol Behrens predvolaný, aby vysvetlil svoje výroky. Po stretnutí sa vyjadril, že nemá averziu voči homosexuálom.

„Moje spontánne komentáre boli úplne mimo. Chcel by som sa za to ospravedlniť.

Táto téma bola interne jasne prediskutovaná a žiadam vás o pochopenie, že sa k nej nechcem ďalej vyjadrovať,“ doplnil futbalista, ktorý sa pred časom preslávil v médiách tým, že na tréningy sa presúva z domu na bicykli.

Nastupuje len sporadicky

Nemcove slová aj tak vyvolali otázky o jeho skutočnom postoji k LGBTQ+ otázkam.

Svoje stanovisko poskytol aj samotný klub: „VfL Wolfsburg zdôrazňuje, že si je vedomý svojej spoločenskej zodpovednosti. Klub a jeho zamestnanci stoja za rozmanitosťou a toleranciou a základné hodnoty ako rešpekt, čestnosť a otvorenosť boli vždy pevne zakotvené vo filozofii klubu.“

Behrens v aktuálnej bundesligovej sezóne nastupuje v drese „vlkov“ len sporadicky.

V edícii 2024/2025 nastúpil z lavičky iba do troch duelov. Patrí však medzi najstarších a najskúsenejších hráčov v tíme.

V minulosti si tiež obliekal dresy Hannoveru, Essenu, Sandhausenu, Unionu Berlín a krátko bol tiež súčasťou nemeckého národného tímu.

Vo Wolfsburgu je od leta jeho spoluhráčom aj slovenský reprezentačný obranca Denis Vavro.

Tabuľka Bundesligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Vavrov spoluhráč odmietol podpísať dúhový dres, pridal aj vulgárnu homofóbnu poznámku