Benzema príde pre zranenie aj o derby, chýbať bude niekoľko týždňov

Karim Benzema.
Karim Benzema. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|7. sep 2022 o 19:29

Real Madrid a francúzska reprezentácia prišli o kanoniera.

MADRID. Francúzsky futbalista Karim Benzema bude na trávnikoch chýbať pravdepodobne tri týždne. Útočník Realu Madrid si poranil stehenný sval v utorňajšom zápase Ligy majstrov na pôde Celticu Glasgow.

Benzema striedal už v 30. minúte spomenutého stretnutia, zranil sa zrejme počas intenzívneho šprintu s loptou z vlastnej polovice.

Zastavil sa a s bolestivou grimasou na tvári opustil trávnik. Na ihrisko prišiel namiesto neho Belgičan Eden Hazard, ktorý zaznamenal v dueli gól a dve asistencie.

Stredajšie lekárske vyšetrenia v Madride potvrdili, že Francúz si poranil šľachu a natiahol štvorhlavý sval na pravom stehne. Denník Marca informoval, že podobný typ zranenia si vyžaduje pauzu na tri týždne.

Držiteľ ocenenia Hráč roka UEFA by tak mal vynechať aj mestské derby proti Atléticu v La Lige, súboj v Lige majstrov s Lipskom či septembrové zápasy francúzskej reprezentácie.

Francúz v uplynulej edícii LM 15 gólmi v 12 zápasoch vystrieľal "bielemu baletu" rekordný 14. titul európskeho klubového šampióna, spolu zaznamenal 42 presných zásahov v 44 súťažných stretnutiach sezóny 2021/2022.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Benzema príde pre zranenie aj o derby, chýbať bude niekoľko týždňov