Zidane ho podporoval. Najlepší futbalista minulej sezóny chce získať na MS titul

Luka Modrič a Karim Benzema v zápase Francúzsko - Chorvátsko v Lige národov.
Luka Modrič a Karim Benzema v zápase Francúzsko - Chorvátsko v Lige národov. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. nov 2022 o 18:35

Karim Benzema chce v Katare uspieť s francúzskou reprezentáciou.

PARÍŽ. Keď si Karim Benzema minulý mesiac prevzal ocenenie Ballon d'Or pre najlepšieho futbalistu sveta, dav v parížskom divadle vstal, aby mu zatlieskal. Teraz hráč španielskeho Realu Madrid dúfa, že na majstrovstvách sveta v Katare bude dvíhať fanúšikov Francúzska zo sedadiel.

„Boli časy, keď to bolo pre mňa oveľa ťažšie. Bolo obdobie, keď som nebol v národnom tíme, ale nikdy som sa nevzdal.

Zinedine Zidane mi stále hovoril, aby som si užíval futbal, že jedného dňa môžem vyhrať túto trofej. Len ma to psychicky posilnilo,“ povedal Benzema pri preberaní Zlatej lopty.

Tridsaťštyriročný útočník bol dlho odmietaný a osočovaný francúzskou verejnosťou.

Spôsobil to sexuálny škandál týkajúci sa vydierania Mathieua Valbuenu, do ktorého sa zaplietol tým, že zločincom poskytol kontakt na niekdajšieho spoluhráča z reprezentácie.

Benzema si tým na niekoľko rokov zabuchol dvere do národného mužstva a tréner Didier Deschamps ho vzal na milosť až vlani, keď ho nominoval na majstrovstvá Európy.

Od obnovenej premiéry v reprezentácii strelil Benzema za Francúzsko v 16 dueloch desať gólov vrátane štyroch na minuloročných ME.

Pre túto produktivitu i status momentálne najlepšieho hráča sveta tak patrí k tým, na ktorých sa bude v Katare upierať najväčšia pozornosť.

„Nemyslím len na skórovanie, aj keď to dokážem. Radšej pomáham spoluhráčom,“ poznamenal Benzema.

Rodák z Lyonu oslávi deň po finále svetového šampionátu 35 rokov. Tvrdí však, že v súčasnom futbale neexistuje žiadna veková hranica.

„Vidíte, že čoraz viac hráčov sa po tridsiatke zlepšuje. Je to otázka odhodlania. Trénujem oveľa tvrdšie ako ostatní. Musíte pracovať o niečo viac a mať na pamäti svoj sen,“ skonštatoval Benzema, ktorý by mal ťahať francúzsku ofenzívu spoločne s Kylianom Mbappém a Antoinom Griezmannom.

Obhajcovia titulu majstrov sveta sa v základnej D-skupine na MS v Katare postupne stretnú s tímami Austrálie, Dánska a Tuniska.

Zaujímavosťou je, že s Austrálčanmi a Dánmi sa stretli v skupinovej časti aj na šampionáte pred štyrmi rokmi v Rusku.

MS vo futbale 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Zidane ho podporoval. Najlepší futbalista minulej sezóny chce získať na MS titul