Benzemu zastavilo zranenie, vynechá El Clásico aj reprezentačné zápasy

Jedným z hráčov, ktorý budú Realu Madrid v nedeľňajšom El Clasicu chýbať, je Karim Benzema.
Jedným z hráčov, ktorý budú Realu Madrid v nedeľňajšom El Clasicu chýbať, je Karim Benzema. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|19. mar 2022 o 17:16

Zranenie francúzskeho útočníka nie je vážne.

MADRID. Francúzsky futbalový útočník Karim Benzema vynechá pre zranenie lýtka niekoľko zápasov.

Hráč Realu Madrid bude svojmu klubu chýbať v nedeľnom "El Clasicu" proti Barcelone a francúzskej reprezentácii v prípravných stretnutiach proti Pobrežiu Slonoviny (25. marca) a Juhoafrickej republike (29. marca).

"Nikdy neriskujeme. Je to malé zranenie, no bráni mu trénovať a hrať," uviedol v sobotu pre AFP kormidelník španielskeho klubu Carlo Ancelotti.

Vypustenie reprezentačných duelov umožní najlepšiemu strelcovi vedúceho tímu La Ligy pokojnejšiu regeneráciu. Tridsaťštyriročný hráč sa v pondelok stal najlepším francúzskym strelcom histórie.

Na ligovej výhre "bieleho baletu" na pôde Realu Mallorca 3:0 sa podieľal dvoma gólmi, čím sa dostal na métu 413 presných zásahov v kariére a o dva prekonal Thierryho Henryho. Práve v závere zápasu sa však zranil a odkrivkal z ihriska.

Do nedeľňajšieho duelu proti FC Barcelona určite nezasiahne ani Benzemov krajan Ferland Mendy, ktorý si rovnako v pondelok poranil slabiny a v súťažnom dianí bude chýbať desať až pätnásť dní.

Domáci v nedeľu na Štadióne Santiaga Bernabéua o 21.00 h nastúpia v čiernych dresoch, hostia v žlto-červenej kombinácii.

Real Madrid je pred tradičným derby na čele tabuľky La Ligy s pohodlným náskokom desiatich bodov pred FC Sevilla, zatiaľ čo Barcelona je s mankom pätnástich bodov na lídra tretia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Benzemu zastavilo zranenie, vynechá El Clásico aj reprezentačné zápasy