Vybojoval si lukratívnu zmluvu. Argentínsky útočník pokračuje v Manchesteri City

Julian Alvarez.
Julian Alvarez. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. mar 2023 o 11:25

Julián Álvarez strelil desať gólov v doterajších 33 zápasoch.

MANCHESTER. Argentínsky futbalista Julián Álvarez predĺžil zmluvu s anglickým klubom Manchester City napriek tomu, že má platný kontrakt do konca sezóny 2026/2027.

Dvadsaťtriročný útočník si napriek tomu zabezpečil budúcnosť v tíme až do leta 2028, finančné podmienky najnovšej dohody nie sú známe. Álvarez prišel do Manchestru vlani v lete z argentínskeho klubu River Plate.

"Som naozaj spokojný so svojou prvou sezónou v klube a ešte ich na mňa čaká veľa. Viem, že môžem byť lepší a City mi ponúka všetko, čo potrebujem, aby som naplnil svoj potenciál," uviedol úradujúci majster sveta v oficiálnom stanovisku.

Na minuloročných MS v Katare pomohol "albicelestes" k zisku titulu štyrmi gólmi.

Julián Álvarez odohral v prvej sezóne v drese Manchestru City doposiaľ 33 zápasov v piatich rôznych súťažiach, strelil v nich desať gólov a pridal tri asistencie.

Päťkrát skóroval v 20 dueloch Premier League, dva presné zásahy pridal v siedmich stretnutiach Ligy majstrov a po jednom v troch domácich pohárových súťažiach.

"Jeho doterajší progres bol veľmi dobrý. Teraz sa naplno sústredíme na to, aby ešte zlepšil svoju hru a stal sa jedným z najlepších útočníkov na svete," povedal futbalový riaditeľ ManCity Txiki Begiristain o Álvarezovi, ktorý zaznamenal sedem gólov v 19 zápasoch za argentínsku reprezentáciu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Vybojoval si lukratívnu zmluvu. Argentínsky útočník pokračuje v Manchesteri City