Bellingham je blízko k prestupu do Španielska, dohoda oboch klubov je na spadnutie

Jude Bellingham.
Jude Bellingham. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. máj 2023 o 21:52 (aktualizované 4. máj 2023 o 12:55)

Vedenie Borussie Dortmund však žiada vyššiu čiastku za prestup.

MADRID. Španielsky futbalový klub Real Madrid je údajne blízko k angažovaniu stredopoliara Judea Bellinghama z Borussie Dortmund.

Podľa zahraničných médií je úradujúci šampión Ligy majstrov a La Ligy ochotný zaplatiť za prestup anglického reprezentanta vyše 100 miliónov eur.

Vedenie nemeckého klubu žiada ešte vyššiu čiastku.

Anglické kluby z boja o hráča odstúpili

Podľa španielskeho denníka Marca anglické kluby FC Liverpool a Manchester City ponúkli viac peňazí ako Real Madrid, no samotný hráč však vraj preferuje pôsobenie v Španielsku.

Španielske médiá informujú, že dohoda o letnom prestupe je na spadnutie, kluby ju však oficiálne oznámia najskôr až po konci bundesligovej sezóny.

Devätnásťročný stredopoliar, ktorý exceloval v národnom drese na MS 2022 v Katare, zaujal okrem Realu aj predstaviteľov Manchestru City.

Bellingham prišiel do Dortmundu vo veku 17 rokov z Birminghamu City za 29 miliónov eur a postupne sa vypracoval v oporu tímu.

Od svojho príchodu do Borussie v roku 2020 nastúpil v 130 zápasoch vo všetkých súťažiach, v ktorých strelil 21 gólov.

Je ich dlhodobým prestupovým cieľom

Bellingham je však cieľom Realu Madrid už viac ako rok. V lete by vraj sa mal pripojiť práve k madriskému celku a podpísať zmluvu do roku 2029.

Borussia medzitým znížila svoje požiadavky a z pôvodných 140 miliónov eur žiada za hráča sumu v rozpätí od 100 do 120 miliónov eur.

Ako naznačujú i nedávne podpisy viacerých talentovaných mladíkov ako Eduardo Camavinga či Aurélien Tchouaméni, španielsky klub vkladá dôveru do mladých talentov.

Presvedčivým faktorom je taktiež úspešné ťaženie Madridčanov v Lige majstrov.

Prestup anglického reprezentanta ešte nie je ukončený, no všetko nasvedčuje tomu, že Real Madrid získal najžiadanejšiu mladú hviezdu tohtoročného letného prestupového trhu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bellingham je blízko k prestupu do Španielska, dohoda oboch klubov je na spadnutie