Lingard po 22 rokoch končí v Manchester United. Posilnil Nottingham Forest

Marcus Rashford (vľavo) a Jesse Lingard (vpravo) v drese Manchester United.
Marcus Rashford (vľavo) a Jesse Lingard (vpravo) v drese Manchester United. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|22. júl 2022 o 10:55

S nováčikom podpísal ročný kontrakt.

NOTTINGHAM. Anglický futbalista Jesse Lingard podpísal ročnú zmluvu s Nottinghamom Forest. Nováčik Premier League získal dvadsaťdeväťročného stredopoliara z Manchestru United zadarmo.

Lingard opustil Old Trafford minulý mesiac ako voľný hráč po 22 rokoch. Hral rozhodujúcu úlohu pri zisku FA Cupu v roku 2016 aj pri triumfe v Európskej lige o rok neskôr. 

Za United hral celú svoju doterajšiu kariéru okrem druhej polovice ročníka 2020/2021, keď bol na hosťovaní vo West Hame United. V drese "Red Devils" strelil 35 gólov v 231 zápasoch.

Lingard má na konte aj 32 stretnutí v drese anglickej reprezentácie. Debutoval v nej v roku 2016, o dva roky neskôr prispel gólom a dvoma asistenciami k postupu do semifinále majstrovstiev sveta.

V novom tíme bude zarábať 200-tisíc libier týždenne. V mužstve sa stretne s bývalým spoluhráčom z United Deanom Hendersonom, ktorý prišiel na hosťovanie začiatkom mesiaca.

"Všetci v klube sme nadšení z príchodu Jesseho k nám a tešíme sa na to, ako ho uvidíme hrať v našom drese," napísal Nottingham Forest na svojom oficiálnom webe.

Nottingham Forest bude hrať v Premier League prvýkrát od roku 1999.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Lingard po 22 rokoch končí v Manchester United. Posilnil Nottingham Forest