Lingard v United trpel. Nezvládal tlak a uchyľoval sa k alkoholu

Jesse Lingard.
Jesse Lingard. (Autor: TASR/AP)
TASR|19. jan 2023 o 19:30

Jeho matka často trpela depresiami.

LONDÝN. Jesse Lingard v rozhovore pre The Diary Of A CEO priznal, že počas jeho pôsobenia v Manchestri United nezvládal psychický nátlak.

Ten dokonca anglického futbalistu doviedol až ku každodennému užívaniu alkoholu. Veľkú rolu v jeho psychickom zdraví zohrali fanúšikovia.

Tridsaťročný útočník bol v Manchestri United 22 rokov. Počas jeho pôsobenia v prvom tíme sa však nikdy nedokázal plne presadiť.

Po skončení uplynulého ročníka Premier League prestúpil do Nottinghamu, ktorý pôsobí v najvyššej anglickej súťaži len prvú sezónu.

Lingard žiaril v druhej polovici sezóny 2020/2021, keď odišiel na hosťovanie do West Hamu, avšak ani potom si nedokázal zabezpečiť stále miesto v základnej zostave "červených diablov".

VIDEO: Jesse Lingard sa rozhovoril o problémoch s alkoholom

"Alkohol som pil predovšetkým pred spaním. Keď sa na to teraz spätne pozriem, neviem presne prečo som to robil. Potreboval som niečo, vďaka čomu zabudnem na moju bolesť a problémy.

Chcel som zabudnúť na to, čo sa okolo mňa deje, no alkohol to iba zhoršil. Prežil som si hrozné obdobie. Vedel som, že musím v United podávať dobré výkony, čo na mňa vytváralo obrovský tlak a posmešky fanúšikov tomu tiež nepomohli."

Futbalista ďalej prehovoril o svojej matke, ktorá často trpela depresiami.

"Mala vážne silnú depresiu a v roku 2019 odišla na liečenie. Mám 11-ročnú sestru a 15-ročného brata, o ktorých som sa po jej odchode musel postarať. Vtedy to bolo náročné, pretože toho bolo na moju psychiku veľa," dodal.

V rozhovore rovnako priznal, že bol sklamaný z rozhodnutia vedenia United, ktoré ho nepustilo v polovici uplynulej sezóny na hosťovanie do Newcastlu.

"Stále mám rešpekt voči klubu, no z ich strany som cítil zradu. Boli to iba falošné sľuby. Oproti najlepším klubom sú vo všetkom pozadu," uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Lingard v United trpel. Nezvládal tlak a uchyľoval sa k alkoholu