Udrží Slovákov v La Lige? Nový tréner Mallorcy trénoval v Madride i Barcelone

Martin Valjent v drese RCD Mallorca.
Martin Valjent v drese RCD Mallorca. (Autor: facebook/RCD Mallorca)
SITA, TASR|24. mar 2022 o 17:05 (aktualizované 24. mar 2022 o 17:37)

Javier Aguirre v minulosti viedol Atlético či Espanyol.

PALMA. Mexičan Javier Aguirre bude novým trénerom španielskeho futbalového klubu RCD Mallorca po tom, čo v utorok na tejto pozícii skončil Luis García.

Mallorca v zostave aj so slovenským reprezentačným obrancom Martinom Valjentom prehrala sedem zápasov v rade, zásluhou čoho sa prvýkrát v tejto sezóne dostala na zostupové priečky v tabuľke La Ligy.

Súčasťou tímu z Baleárskych ostrovov je aj brankár Dominik Greif, ktorý je dlhodobo zranený.

Šesťdesiattriročný skúsený lodivod Aguirre bol 26. februára odvolaný z postu trénera v mexickom klube Rayados Monterrey, s ktorým v minulej sezóne vyhral titul v Lige majstrov americkej zóny CONCACAF.

V minulosti viedol viaceré španielske kluby ako Osasuna, Zaragoza, Atlético Madrid, Espanyol Barcelona či Leganes, ale aj národné tímy Mexika, Japonska a Egypta.

"Som veľmi šťastný, že som tu, že som sa vrátil do La Ligy," povedal Aguirre, ktorý sa vrátil do najvyššej španielskej súťaže po dvoch rokoch.

Päťdesiatdeväťnásobný reprezentant Mexika a účastník MS 1986 na Malorke podpíše zmluvu do 30. júna 2022 s opciou na možné predĺženie v prípade, že sa klub dokáže udržať medzi španielskou elitou.

Aktuálne sa nachádza na 17. priečke so ziskom 27 bodov a stratou jedného bodu na šestnásty Cádiz. Do konca súťaže zostáva odohrať deväť kôl.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Udrží Slovákov v La Lige? Nový tréner Mallorcy trénoval v Madride i Barcelone