Mladí Slováci mohutne finišovali, na vyrovnanie im už nezostal čas

Timotej Jambor.
Timotej Jambor. (Autor: TASR)
Sportnet|17. nov 2022 o 17:05 (aktualizované 17. nov 2022 o 17:45)

Zverenci trénera Alberta Rusnáka tesne prehrali.

Prípravný zápas hráčov do 20 rokov

Japonsko - Slovensko 3:2 (1:0)

Góly: 19. Koda, 54. Yashiki, 75. Matsuda - 85. Sliacky, 89. Jambor (pen.)

SAN PEDRO DEL PINATAR. Slovenskí futbalisti do 20 rokov prehrali vo štvrtkovom prípravnom zápase s rovesníkmi z Japonska 2:3.

Po tom, ako Hayate Matsuda štvrťhodinu pred koncom zvýšil skóre už na 3:0 sa zdalo, že Slováci prehrajú zápas rozdielom triedy.

V poslednej desaťminútovke však zabojovali a gólmi Viktora Sliackeho a Timoteja Jambora zdramatizovali zápas. Na vyrovnanie im však už nezostal čas.

Na Pyrenejskom polostrove si zverenci trénera Alberta Rusnáka zahrajú ešte v piatok s Indonéziou a v pondelok so Saudskou Arábiou.

"Mali sme dobrý vstup do zápasu, keď sme boli aktívni a po hlavičke Kóšu, ktorá skončila na brvne, sme mohli ísť do vedenia. Potom sme začali ľahko strácať lopty, súper prevzal iniciatívu a využil naše zlé bránenie dal prvý gól.

V druhom polčase sme chceli zrýchliť našu hru, byť viac agresívnejší. Opäť sme však inkasovali po štandardnej situácii, pri ktorej sa zrazil náš hráč s brankárom a pri treťom sme prepadli v defenzíve pri rýchlej rozohrávke súpera.

Potešila ma naša reakcia po treťom góle, keď mužstvo išlo za gólom svojou útočnou aktivitou. Vyústením našich dvoch presných zásahov bolo presadenie sa v krídelných priestoroch a spresnenie kombinácii.

Hráči urobili rozdielové veci, ktoré sú potrebné pre dosiahnutie gólu. Pre nás všetkých to bola výborná skúsenosť do budúcna hrať proti súperovi s takýmto herným systémom," povedal Rusnák pre web SFZ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladí Slováci mohutne finišovali, na vyrovnanie im už nezostal čas