MS klubov sú vážne ohrozené. Japonci sa chcú vzdať organizácie

Futbalisti Chelsea FC.
Futbalisti Chelsea FC. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. sep 2021 o 14:23

Na turnaji sa má predstaviť aj Chelsea.

BRATISLAVA. Futbalové majstrovstvá sveta klubov sa v decembri 2021 pravdepodobne neuskutočnia v Japonsku.

V krajine totiž reálne zvažujú, že sa vzdajú organizácie tohto podujatia a podľa agentúry Kyodo News už o tom rokujú s predstaviteľmi Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

MS klubov sa majú konať od 9. do 19. decembra, v hre je údajne odklad na nasledujúci rok. Upozornil na to web insidethegames.biz.

Japonci majú obavy z pandémie

Dôvodom rozhodnutia japonskej strany sú obavy z pretrvávajúcej pandémie koronavírusu, ktorá predstavuje bezpečnostné riziko pre účastníkov turnaja aj Japoncov.

Navyše, obmedzenia s tým súvisiace môžu zapríčiniť absenciu fanúšikov na tribúnach alebo len veľmi nízky záujem divákov.

"Kým nenájdeme cestu, ako organizovať veľké podujatia počas prítomnosti vírusu, futbal aj ďalšie športy čelia hrozbe, že nebude možné udržať ich financovanie," znie z prostredia Japonskej futbalovej asociácie.

Európu zastupuje Chelsea

Na turnaji má štartovať sedem tímov, známi sú zatiaľ traja účastníci - anglický tím Chelsea FC, Al Ahly z Egypta a novozélandský klub Auckland City.

Ďalšie miesta obsadia víťaz juhoamerického Pohára osloboditeľov, víťazi Ligy majstrov v Ázii aj zóne CONCACAF (Severná a Stredná Amerika), doplní ich japonský šampión.

Japonsko v lete 2021 hostilo dve megapodujatia - olympijské a paralympijské hry. V krajine však stále rýchlo rastie počet prípadov nákazy ochorením COVID-19.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MS klubov sú vážne ohrozené. Japonci sa chcú vzdať organizácie