Bolo to ako na základnej škole. Andersson odchádza z lavičky Švédska, odchod si chce užiť

Janne Andersson.
Janne Andersson. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. nov 2023 o 19:02

Bude to však v tieni októbrovej tragédie z Bruselu.

ŠTOKHOLM. Po viac ako siedmich rokoch vo funkcii sa so švédskou futbalovou reprezentáciou rozlúči tréner Janne Andersson.

Keďže jeho zverenci už nemajú nádej na postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Nemecka, v súbojoch proti výberom Azerbajdžanu a Estónska si chce najmä užiť posledné chvíle s tímom. Vo Švédsku už začali s hľadaním jeho nasledovníka.

"Cítim sa výnimočne, asi ako pred úplne prvým zápasom. Máme za sebou 92 medzištátnych zápasov, to je poriadna doba," povedal Andersson v stredu, keď zverejnil nomináciu na spomenuté stretnutia v Azerbajdžane a doma proti výberu tím Estónska.

"Asistentovi Peterovi Wettergrenovi som povedal, že to bolo ako na základnej škole. Začínali sme v roku 2016 ako prváci a teraz sme ôsmaci a končíme. Je to trochu smutné, keď odchádzate. Posledný zápas si chceme užiť," pokračoval kormidelník švédskej reprezentácie.

Rozlúčka Andersson s národným tímom bude tak trochu v tieni októbrových udalostí v Bruseli.

Pred duelom Švédov proti domácim Belgičanom totiž v belgickej metropole prišli o život dvaja fanúšikovia hostí, čo sa švédska kabína dozvedela počas polčasovej prestávky a súboj už nepokračoval. Neskôr padlo rozhodnutie, že v platnosti zostane výsledok 0:0.

"Dávame si pozor, aby sme sa vyhli prípadným prípravám od tých, ktorí nám prajú zle," uviedol pred výjazdom do Baku bezpečnostný manažér švédskej reprezentácie Stefan Dejemyr.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Bolo to ako na základnej škole. Andersson odchádza z lavičky Švédska, odchod si chce užiť