Hrával za Manchester United. Na Slovensko sa vracia známa tvár

James Weir.
James Weir. (Autor: FC ViOn - facebook)
Ivan Mriška|27. júl 2023 o 10:40

Stredopoliar James Weir posilní Zlaté Moravce.

ZLATÉ MORAVCE. Prešiel si akadémiou Manchestru United. Angličan James Weir si v minulosti obliekal aj dres FK Pohronie v najvyššej súťaži.

Teraz prichádza do Zlatých Moraviec. S účastníkom Niké ligy sa 27-ročný futbalista dohodol na ročnom kontrakte, informuje klubový web FC ViOn.

Štadión je útulný, hral som tu pár zápasov, takže prostredie poznám. Kabína ma privítala, všetko je tak, ako má byť. Cítim sa tu byť vítaný,“ povedal po príchode.

Weir si za United v Premier League zahral napríklad proti Arsenalu.

Je mi potešením byť súčasťou rodiny tohto priateľského klubu. Všetci z tímu sú nápomocní. Ľudia, s ktorými som hovoril, mi o klube povedali len dobré veci.

Klub je mladý, no v najvyššej súťaži pôsobí už veľmi dlho, práve tým sa buduje jeho história,“ doplnil rodák z Prestonu.

V uplynulej sezóne Weir do zápasového diania pre zranenie nezasiahol. Predtým si obliekal dres maďarského klubu MTK Budapešť.

„Chcem sa dostať do najlepšej formy a výkonmi, gólmi a asistenciami zo stredu poľa pomôcť klubu byť úspešným,” ozrejmil Weir.

Angličan okrem Manchestru United chvíľu pôsobil v Hull City, Wigane Athletic či Boltone Wanderer. Jeho odhadovaná hodnota podľa špecializovaného nemeckého portálu transfermarkt.com je 150-tisíc eur.

James Weir (vpravo) ešte ako hráč FK Pohronie.
James Weir (vpravo) ešte ako hráč FK Pohronie. (Autor: TASR)

„Slovensko je malá a tichšia krajina, ako moje rodné Anglicko. Takže sa skôr adaptujem na toto prostredie. Počul som, že tu je v okolí veľa pekných miest, ktoré by som chcel neskôr navštíviť,” uviedol Weir.

V Zlatých Moravciach bude nosiť číslo osem. Do klubu prichádza ako náhrada do stredu poľa za Antona Slobodu.

„O futbalových kvalitách Jamesona netreba pochybovať. Je to výborný futbalista. Máme ho pred očami z pôsobenia v Pohroní. Aj proti nám nádherne skóroval. Bol tam rozdielový hráč, vybojoval si angažmán v Maďarsku.

Pribrzdilo ho zranenie členka. Dnes je stopercentne pripravený. Veríme, že nám pomôže. Veľmi rýchlo sme sa dohodli. Vážime si jeho prístup v rokovaniach. Takisto patrí vďaka aj jeho agentovi Richardovi Tryznovi,“ povedal generálny manažér FC ViOn Zlaté Moravce Marek Ondrejka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Hrával za Manchester United. Na Slovensko sa vracia známa tvár