Očakávania sa naplnili. Ziyech sa vracia do reprezentácie Maroka

Hakim Ziyech z Chelsea FC sa teší po strelenom góle.
Hakim Ziyech z Chelsea FC sa teší po strelenom góle. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|12. sep 2022 o 15:00

Povolal ho nový tréner.

RABAT. Marocký futbalista Hakim Ziyech sa po roku vráti do národného tímu. Odohrá s ním prípravné zápasy pred tohtoročnými MS proti Čile (23. 9.) a Paraguaju (27. 9.).

Z reprezentačného kádra vypadol po minuloročných nezhodách s vtedajším trénerom Vahidom Halihodžičom, podľa ktorého mal Ziyech na spoluhráčov rušivý vplyv.

Nezhody medzi hráčom a trénerom ovplyvnili aj rozhodnutie Kráľovskej marockej futbalovej federácie (FRMF) pri augustovom odvolaní 69-ročného bosnianskeho kormidelníka.

Na lavičke ho nahradil Walid Regragui, ktorý vzal Ziyecha späť do zostavy.

Krídelník Chelsea reprezentoval svoju krajinu naposledy v júni 2021 v prípravnom zápase proti Burkine Faso (1:0). Vynechal tak značnú časť kvalifikácie na svetový šampionát, Arabský pohár a Africký pohár národov.

Krajina sa prebojovala na MS šiestykrát v histórii práve pod vedením Halihodžiča, pričom jej najlepším výsledkom na svetovom šampionáte je osemfinále z roku 1986.

Halihodžičovi sa naopak už tretíkrát stalo, že postúpil s mužstvom na MS, ale na šampionáte ho neviedol. Predtým zažil rovnakú skúsenosť s výbermi Pobrežia Slonoviny pred MS 2010 a Japonska pred MS 2018. Na turnaji v Brazílii v roku 2014 šéfoval lavičke Alžírska, s ktorým sa prebojoval do osemfinále.

V Katare (20. 11. - 18. 12.) bude Maroko súčasťou F-skupiny spolu s Belgickom, Chorvátskom a Kanadou. Informácie priniesla AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Očakávania sa naplnili. Ziyech sa vracia do reprezentácie Maroka