Girona
Girona
Liga majstrov
22.10.2024, Ligová fáza, 3. kolo
2 - 0
1:0
Slovan Bratislava
Slovan Bratislava

Girona je ešte na JIS-ke, ale proti Slovanu zastavila krvácanie, píšu médiá v Španielsku

Guram Kašia (vľavo) a Juanpe z v hlavičkovom súboji.
Fotogaléria (43)
Guram Kašia (vľavo) a Juanpe z v hlavičkovom súboji. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|23. okt 2024 o 00:30

Miestne médiá chvália všestranných obrancov.

BRATISLAVA. Slovan Bratislava je v Lige majstrov stále bez bodu. Girona zdolala belasých 2:0 a zaknihovala prvé body v najprestížnejšej európskej súťaži.

Utorňajší hrací deň priniesol aj veľký obrat v podaní Realu Madrid proti Dortmundu, ktorý hral prím aj v španielskych médiách. Ale veľké športové periodiká sa venovali aj zápasu Slovana v Girone.

Pacient stále žije

„Girona sa odmenila prvým krásnym večerom v Lige majstrov,“ znel titulok denníka Marca.

„Girona už pozná, aký je to pocit vyhrať zápas v Lige majstrov. Niečo výnimočné pre klub, ktorý ešte prednedávnom ani nesníval o tom, že hviezdy z tejto súťaže uvidí na svojom štadióne Montilivi,“ skonštatoval Angel Rodriguez, autor reportáže zo zápasu.

Fotogaléria zo zápasu Girona FC - ŠK Slovan Bratislava, Liga majstrov (3. kolo)

Denník AS prirovnal Gironu ku krvácajúcemu pacientovi. „Girona musela vyhrať, aby zastavila krvácanie a zostala nažive v Lige majstrov. Spravila to dominantne a ukázala prevahu.

Áno, Slovan Bratislava je na spodku Ligy majstrov v tomto ročníku, ale predsa bolo treba zápas vyhrať. Červeno-bieli sú stále na jednotke intenzívnej starostlivosti, lebo majú množstvo zranených, ale tréner Míchel má dosť antivirotík a protilátok na prežitie,“ podčiarkol AS.

Génius aj večný symbol

Prestížne Mundo Deportivo ohodnotilo výkon celého domáceho mužstva. Autor prvého gólu Miguel Gutiérrez dostal prívlastok „génius“.

„Dal prvý gól zápasu a je komplexný hráč. Naľavo, v strede a všade, aj v pokutovom území. Vďaka ľavačke bol rozdielový hráč,“ napísali o ňom.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Girona FC - ŠK Slovan Bratislava

Arnaut Danjuma bol podľa novinára Fernanda Gabarróa „elektrický“. „Prihral na prvý gól a predviedol brilantný výkon. Z jeho rýchlosti a agilnosti mali Slováci nočné mory,“ znela charakteristika holandského stredopoliara.

Juanpe si vyslúžil prívlastok „večný“. „Dal skvelý gól z priameho kopu a zohral kľúčovú rolu aj pri jedinej šanci hostí. Je jedným zo symbolov Girony,“ chválilo ho Mundo Deportivo.

Všestranní obrancovia

Strelcov gólov vyzdvihla vo svojom článku aj Marca. „Miguel mal zase dobrý zápas, keď často zanechal svoju pozíciu na ľavej strane obrany a posunul sa do stredu poľa, aby tak prispel k prečísleniu na rôznych miestach ihriska.

Bývalý hráč Madridu je kľúčovou postavou systému trénera Míchela vďaka svojej všestrannosti, technickej i individuálnej kvalite, ktorá mu priniesla aj ocenenie pre hráča zápasu,“ napísali o 23-ročnom futbalistovi v denníku Marca.

Stopér Juanpe sa ocitol v základnej zostave po sérii zranení hráčov Girony.

„Rodák z Kanárskych ostrovov si teraz môže zapísať do svojho životopisu okrem dvoch postupov s Gironou aj debut v Lige majstrov a dokonca aj prvý gól v najdôležitejšej súťaži na kontinente,“ poznamenala Marca.

Pre 33-ročného obrancu to bol vraj prvý gól z priameho kopu vo svojej kariére. 

Dôležité je aj víťaziť

Miestny katalánsky denník Diari de Girona tiež vyzdvihol početné problémy domáceho klubu.

„Víťazstvá sú liekom na všetky choroby. Alebo ich aspoň zakryjú. Radosť je vždy vítaná, o to viac, ak sa to stane po prvýkrát a takým ikonickým spôsobom, ako teraz.Lebo áno, je dôležité zúčastniť sa, ale je dôležité aj víťaziť a zanechať svoju stopu v Lige majstrov,“ zdôraznil vo svojom pozápasovom komentári Marc Brugués. 

Guram Kašia (vľavo) a Juanpe z v hlavičkovom súboji.
Titanilla Bődst 00:305
Girona je ešte na JIS-ke, ale proti Slovanu zastavila krvácanie, píšu médiá v ŠpanielskuMiestne médiá chvália všestranných obrancov.
Titanilla Bődst 00:305
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
st 10:3010
Weiss verí, že jeho syn ešte môže zmeniť rozhodnutie. Takáč opísal zákrok pri penalteVladimír Weiss reaguje na prehru Slovana na pôde Girony.
st 10:3010
Reakcie hráčov Slovana Bratislava po prehre s FC Girona.
ut 23:299
Slovanisti sa nachádzajú na konci poradia. Pozrite si, ako vyzerá tabuľka Ligy majstrovLigová fáza Ligy majstrov má za sebou úvodné zápasy 3. kola. Pozrite si, ako vyzerá aktuálna tabuľka. Na ktorom mieste je Slovan Bratislava?
ut 23:299
Futbalisti Girona FCrozhovor
Martin Kozinkapo 12:3019
Súper Slovana si už Ligu majstrov asi nezahrá. Stále je to skromný klub, vraví expertSlovan hrá v Lige majstrov proti katalánskej Girone.
Martin Kozinkapo 12:3019
Pohľad na štadión Montilivi, na ktorom hráva Girona FC.
Miroslav Kováčikut 13:502
Girona sa vzdala miliónov navyše. Slovan uvidí v Lige majstrov menej ľudí ako v TrnaveDejiskom zápasu Girona - Slovan Bratislava bude štadión Montilivi.
Miroslav Kováčikut 13:502
Ladislav Krejčí stíha Ousmana Dembélého.
Martin Kozinkaut 09:354
Rosický v ňom videl lídra, stal sa hitom internetu. Teraz chce poraziť SlovanChceme spraviť krok vpred, vraví Ladislav Krejčí.
Martin Kozinkaut 09:354
Futbalisti Slovana Bratislava.
ut 19:562
Slovan nastúpi v Girone s troma stopérmi, kapitánsku pásku ponesie KašiaPozrite si zostavy zápasu FC Girona - ŠK Slovan Bratislava v 3. kole ligovej fázy Ligy majstrov.
ut 19:562
Hráči ŠK Slovan Bratislava
ut 10:006
Šanca na prvé body je reálna. Kde sledovať zápas Girona - Slovan Bratislava?Zverenci trénera Weissa nastúpia na tretí zápas Ligy majstrov od 21:00 h.
ut 10:006
Futbalisti FC Girona.
po 18:272
Girona má veľké problémy. Na zápas proti Slovanu musí povolať hráčov z rezervyŠpanielsky klub hrá v najprestížnejšej ligovej súťaži po prvýkrát.
po 18:272
Vladimír Weiss st. počas tréningu zápasom 3. kola ligovej fázy Ligy majstrov proti FC Girona.
po 20:55
Weiss: Gironu máme prečítanú, pokúsime sa ich prekvapiť. Zranenia nás trápia rovnakoÚradujúceho slovenského majstra trápia viaceré absencie v tíme.
po 20:55
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava.
ut 16:22
Slovan v pamätnom zápase zdolal Barcelonu. Nadviaže na tento triumf proti Girone?Desať dôležitých faktov pred súbojom Slovana v Girone.
ut 16:22
Nachádzate sa tu:
Liga majstrov»Liga majstrov 2024/2025»Girona je ešte na JIS-ke, ale proti Slovanu zastavila krvácanie, píšu médiá v Španielsku