Hanckov spoluhráč uchvátil trénera: Fenomén? Verím, že fanúšikovia si to už dávno myslia

Santiago Gimenez.
Santiago Gimenez. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. okt 2023 o 12:20

Feyenoord Rotterdam je blízko postupu zo skupiny.

ROTTERDAM. Úradujúci holandský majster Feyenoord Rotterdam je na najlepšej ceste postúpiť do vyraďovacej fázy Ligy majstrov.

Tím slovenského futbalistu Dávida Hancka zvíťazil v stredajšom zápase E-skupiny nad Laziom Rím 3:1 a dostal sa na čelo tabuľky.

Skupinovú fázu najprestížnejšej európskej súťaže hrá pritom prvýkrát od sezóny 2017/2018.

Hrdinom duelu sa stal s dvoma gólmi Mexičan Santiago Gimenez, pre ktorého šlo o debutové stretnutie LM. Predchádzajúce dva zápasy tohto ročníka musel vynechať pre kartový trest.

Feyenoord mohol poslať do vedenia už v 25. minúte, jeho gól však neplatil pre ofsajd. Presným zásahom sa blysol o šesť minút neskôr, keď strelou k vzdialenejšej žrdi prekonal brankára Ivana Provedela.

V nadstavenom čase prvého polčasu skóre zvýšil defenzívny stredopoliar Ramiz Zerrouki, ktorý strelil vôbec prvý gól v drese Feyenoordu.

Dvojgólový náskok domáceho tímu mohli hostia zmazať v 58. minúte, Argentínčan Dany Castellanos však po odrazenej lopte netrafil prázdnu bránku. Neschopnosť Lazia presadiť sa potrestal v 74. minúte opäť Gimenez.

V závere zápasu Taliani predsa len znížili, potrebovali na to pokutový kop. Ten po faule na Castellanosa premenil skúsený Španiel Pedro. Hancko odohral celý zápas.

Feyenoord musí zvládnuť aj zápasy vonku

"Videl som perspektívu tohto tímu a som šťastný, že sme začiatkom sezóny na veľmi dobrej úrovni. Akurát posledná fáza tohto zápasu nebola naša najlepšia. Doma musíme zdolať Atletico, ešte tam však nie sme.

Ak chceme prežiť v Lige majstrov, budeme musieť dosiahnuť dobré výsledky aj vo vonkajších zápasoch proti Laziu a Celticu," uviedol po stretnutí tréner Feyenoordu Arne Slot.

Holandský kouč sa vyjadril aj na adresu Gimeneza: "Neprekvapuje ma, že vo svojom debute v LM dvakrát skóroval, hoci to môže znieť zvláštne. Je fenomén? Verím, že priaznivci Feyenoordu si to už nejaký čas myslia."

"O tomto som ako dieťa sníval. Vždy som si predstavoval takýto večer a Boh mi ho dal. Bolo to fantastické. Pri prvom góle som mal trochu šťastie, druhý zásah bol gól pravého útočníka. V tej chvíli tam jednoducho musíte byť," citoval Gimeneza holandský portál ad.nl.

"Vždy sa snažím mužstvu odovzdať všetko. Chcel by som hrať viac, ale nakoniec je to všetko o tíme. Toto bol krásny večer. Tú atmosféru na štadióne som si naozaj užil," dodal Zerrouki.

Momentka zo zápasu Feyenoord Rotterdam - Lazio Rím.
Momentka zo zápasu Feyenoord Rotterdam - Lazio Rím. (Autor: TASR/AP)

Lazio hralo bojazlivo, kritizuje Sarri

Tréner Lazia Maurizio Sarri nebol s výkonom svojich zverencov spokojný: "Naša hra v prvom polčase bola príliš bojazlivá, zastrašila nás ich agresivita a pressing. Inkasovanie prvého gólu bolo vo vzduchu, ale druhý sme nečakali.

Báli sme sa a potom sme robili chyby. Teraz nás čakajú dva zápasy doma a musíme sa pokúsiť z nich vyťažiť čo najviac. V skupine len so šiestimi zápasmi je aj jedna prehra problematická.

Pred nami je ešte dlhá cesta a stále dúfame, že sa vrátime na tú správnu. S prístupom ako doteraz to však nezvládneme."

Feyenoord je jediný tím E-skupiny, ktorý má na konte dve víťazstvá. Tabuľku vedie so šiestimi bodmi, druhé je Atletico Madrid s mankom jedného bodu.

Lazio je so štyrmi bodmi tretie, na chvoste skupiny figuruje škótske mužstvo, ktoré zatiaľ vybojovalo jediný bod.

Tabuľka skupiny E

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Hanckov spoluhráč uchvátil trénera: Fenomén? Verím, že fanúšikovia si to už dávno myslia