Ružomberok odchádza z Arménska sklamaný. Šanca na Konferenčnú ligu výrazne klesla

Momentka zo zápasu FC Noah - MFK Ružomberok v prvom zápase play-off Konferenčnej ligy
Fotogaléria (32)
Momentka zo zápasu FC Noah - MFK Ružomberok v prvom zápase play-off Konferenčnej ligy (Autor: David Beňuš)
Sportnet, TASR|20. aug 2024 o 20:20

Ružomberok prehrával už od štvrtej minúty.

Konferenčná liga - play-off

FC Noah - MFK Ružomberok 3:0 (1:0)

Góly: 4. Gregorio, 81. Manveljan, 90.+5 Aias, ŽK: Lavrinčík (Ružomberok)

Rozhodcovia: Kooij - Inia, Fikkert (všetci Hol.)

Noah: Čančarevič - Miljkovič, Silva, Pablo, Thorarinsson - Oulad Omar (68. Avanesjan), Sangare, Manveljan (88. Petrosjan) - Cinari (46. Pinson), Gregorio (88. Aias), Castro Ferreira (82. Mendoza)

Ružomberok: Frühwald - Gomola, Maslo, Malý - Domonkos (46. Selecký), Lavrinčík, Múdry (77. Luterán), Madleňák (77. Boďa) - Hladík, Chrien - Jackuliak (34. Chobot)

JEREVAN. Futbalisti MFK Ružomberok prehrali v prvom zápase play-off Konferenčnej ligy na trávniku FC Noah 0:3.

Už v 4. minúte sa presadil Goncalo Gregorio, po zmene strán zvýšil z penalty Gor Manveljan a v úplnom závere skóroval v drese arménskeho vicemajstra aj Matheus Auas.

Stretnutie museli prerušiť na takmer dvadsať minút pre výpadok prúdu. Odveta je na programe budúci štvrtok (18.30 h) v Ružomberku.

Noah prevýšil úradujúceho víťaza Slovenského pohára vo všetkých hlavných štatistikách. Bol aktívnejší v útoku, vyhral na strely 22:5 (na bránu 10:2) a v druhom polčase svoju aktivitu zúročil dvoma gólmi.

Arménsky klub tak zvíťazil aj vo svojom piatom domácom zápase v jednej z európskych pohárových súťaží.

Fotogaléria zo zápasu FC Noah - MFK Ružomberok (1. zápas play-off Konferenčnej ligy)

Priebeh zápasu

I. polčas:

Domáci zahrozili už v druhej minúte, ale Frühwald podržal svoj tím. Krátko na to však Noah skóroval, keď Ferreirov center brankár Ružomberka len vyrazil pred seba a Gregorio sa nemýlil. Po štvrťhodine hry mohol pridať druhý gól Manveljan, Frühwald zneškodnil jeho strelu.

VIDEO: Prvý gól do siete Ružomberka

Na druhej strane sa v šestnástke uvoľnil Jackuliak, hlavou však minul bránu Čančareviča. Z diaľky sa opäť pripomenul Ferreira, no zakončenie išlo tesne nad bránu. Tréner Smetana sa po polhodine rozhodol pre impulz, stiahol Jackuliaka a namiesto neho prišiel Chobot.

Tesne pred polčasom bol v obrovskej šanci Gregorio, Frühwald dobre zasiahol rukou a udržal jednogólové manko svojho tímu.

II. polčas:

Obaja kormidelníci urobili pred vstupom do druhého dejstva jednu zmenu. Na strane hostí skončil Domonkos a nahradil ho Selecký.

V 54. minúte urobil obrovskú chybu ružomberský brankár, no Gregorio trafil len žrď. Krátko na to sa uvoľnil Manveljan, ale Maslo zblokoval jeho zakončenie. Po hodine hry prvýkrát zaváhala obrana domácich, Hladík sa dostal do úniku, jeho strela však mierila mimo bránu.

Portugalský útočník Gregorio bol naďalej aktívny, ale Frühwald s jeho pokusom nemal problém. V 70. minúte museli prerušiť duel pre výpadok prúdu. Prestávka zjavne pomohla hosťom a Gomola preveril Čančareviča.

Na opačne strane prestrelil bránku Manveljan. Potom však Maslo zahral v šestnástke rukou a z penalty zvýšil práve Manveljan. Noah si strážil náskok a v úplnom závere ešte z rohu skóroval Aias, ktorý výrazne priblížil svoje mužstvo k postupu zahrať si na jeseň v hlavnej fáze EKL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Ružomberok odchádza z Arménska sklamaný. Šanca na Konferenčnú ligu výrazne klesla