Majitelia Liverpoolu predali časť akcií klubu americkej investičnej spoločnosti

Futbaloví fanúšikovia FC Liverpool.
Futbaloví fanúšikovia FC Liverpool. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. sep 2023 o 14:38

Skupina Dynasty Equity investuje do anglického družstva najmenej 100 miliónov dolárov.

LIVERPOOL. Majitelia anglického futbalového klubu FC Liverpool zo spoločnosti Fenway Sports Group (FSG) predali menšinový podiel v organizácii americkej investičnej skupine Dynasty Equity, ktorá je ochotná investovať do značky viac ako 100 miliónov USD.

Vedenie LFC použije peniaze na splatenie dlhov aj na výdavky spojené s letnými prestupmi hráčov, štadiónom Anfield a tréningovým centrom.

FSG už dávnejšie prejavila záujem predať časť akcií, aby finančne pomohla klubu.

"Dlhodobo sme rovnako silno oddaní klubu FC Liverpool ako doposiaľ. Vždy sme hovorili, že keď sa vyskytne ten správny investičný partner, využijeme príležitosť zabezpečiť pre klub dlhodobú finančnú stabilitu a rozvoj," zdôvodnil transakciu prezident vlastníckej skupiny Mike Gordon.

Spoločnosť Dynasty Equity sídliaca v New Yorku je známa tým, že pravidelne investuje do športových organizácií po celom svete.

"FC Liverpool je jeden z najviac ikonických futbalových klubov na svete s vášnivými fanúšikmi a významným globálnym vplyvom.

Je pre nás privilégium podporiť podporiť ho a pracovať s FSG na tom, aby sme využili obrovské príležitosti pre jeho rozvoj," vyhlásil výkonný riaditeľ firmy K. Don Cornwell.

Ešte ďalej ako v prípade FC Liverpool zašiel majiteľ konkurenčného klubu z rovnakého mesta FC Everton, Farhad Moshiri totiž skôr v septembri predal svoj väčšinový podiel inej americkej investičnej spoločnosti 777 Partners so sídlom v Miami.

Už od novembra je na predaj ďalší anglický klub Manchester United, ktorý vlastní rodina Glazerovcov. Záujem o kúpu údajne prejavili britský miliardár Jim Ratcliffe a katarský bankár Šejk Jassim bin Hamad Al Thani.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Majitelia Liverpoolu predali časť akcií klubu americkej investičnej spoločnosti