FC Barcelona je v zlej finančnej situácii, napriek tomu plánuje znova nakupovať

Futbalisti FC Barcelona, zľava Jordi Alba a Gavi.
Futbalisti FC Barcelona, zľava Jordi Alba a Gavi. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. mar 2023 o 17:00

Katalánci budú musieť výrazne znížiť svoje náklady ak chcú registrovať nových hráčov.

BRATISLAVA. Španielsky futbalový klub FC Barcelona chce pred začiatkom budúcej sezóny 2023/2024 získať päť alebo šesť nových hráčov.

Ako referuje web katalánskeho denníka Mundo Deportivo, Katalánci sa chcú o to pokúsiť napriek nedostatku finančných prostriedkov a potrebe znížiť náklady o približne 200 miliónov eur, aby sa zmestili do platového stropu.

Mundo Deportivo podotýka, že ak chce Barca dotiahnuť toľko posíl, traja alebo štyria z nich musia prísť ako voľní hráči po vypršaní kontraktu s ich aktuálnymi zamestnávateľmi.

Predpokladá sa, že jedným z takýchto bezplatných transferov by mohol byť stopér Iňigo Martínez z Athletica Bilbao. Blaugranas údajne plánujú kúpiť 18-ročného brazílskeho útočníka Vitora Roqueho z Athletica Paranaense.

Medzi možnými posilami sa špekulovalo aj o obrancoch Juanovi Foythovi a Benjaminovi Pavardovi, no títo dvaja vyzerajú pre FC Barcelona čoraz nedostupnejšie.

Do transferových plánov klubu by však ešte mohol výrazným spôsobom prehovoriť aktuálny škandál súvisiaci s platbami na účet firmy niekdajšieho rozhodcu Josého Maríu Enríqueza Negreiru v rokoch 2001 až 2018.

Prokuratúra v Španielsku nedávno obvinila klub z korupcie, podvodného hospodárenia a falšovania obchodnej dokumentácie.

Organizáciu z Camp Nou vyšetruje aj Európska futbalová únia (UEFA), pričom podľa jej pravidiel akýkoľvek dôkaz o zmanipulovaných zápasoch za ostatných 16 rokov by mohol znamenať, že UEFA vylúči FC Barcelona zo svojich súťaží na jeden rok a začne disciplinárne konanie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»FC Barcelona je v zlej finančnej situácii, napriek tomu plánuje znova nakupovať