Ako vyriešiť finančné problémy Barcelony? Predať špičkových hráčov, vraví šéf ligy

Šéf La Ligy Javier Tebas.
Šéf La Ligy Javier Tebas. (Autor: Twitter Barca Universal)
SITA|1. mar 2024 o 17:37

Takto môžu získať príjem, ktorý nevytvára úroky z dlhu, a tak môžu zaplatiť hráčov, tvrdí Javier Tebas.

BRATISLAVA. Prezident španielskej futbalovej La Ligy Javier Tebas povedal, že finančné problémy, ktoré v poslednom období trápia klub FC Barcelona, môže vyriešiť predaj hráčov.

„Majú dvoch alebo troch špičkových hráčov, ktorých môžu predať. Ak ich predajú, potom môžu vyriešiť veľkú časť svojho problému.

Vďaka tomu môžu generovať príjem, ktorý negeneruje úroky z dlhu a dokáže zaplatiť hráčov,“ cituje šéfa španielskej najvyššej súťaže zámorská televízia ESPN.

La Liga nedávno katalánskemu veľkoklubu znížila limit pre výdavky o 66 miliónov eur. Barcelona má pritom odhadované náklady na káder okolo 400 miliónov eur, čo predstavuje približne dvojnásobné prekročenie stanoveného limitu.

Šesťdesiatjedenročný funkcionár odpovedal aj na otázku, či sa Barcelona nestane druhým Ajaxom Amsterdam, klubom, ktorého finančná kondícia závisí od predaja hráčov.

„To sa jednoducho nestane. Barcelona sa dostane zo situácie, v ktorej sa nachádza. Barcelona má možnosti, ktoré môže využiť a pomôcť si. Jej predstavitelia sa však musia k tomuto rozhodnutiu dopracovať,“ povedal Tebas.

Športový riaditeľ FC Barcelona Deco vo štvrtok prezradil plány pre sezónu 2024/2025, no o predaji hráčov nehovoril, práve naopak.

„Hlavnou ideou nie je niekoho predávať, my sa chceme posilniť. Nepotrebujeme veľa vecí, ale predávať nechceme.

Počítame s každým. De Jong, Gavi, Pedri či Araújo sú hráči, ktorým patrí súčasnosť a bude im patriť aj budúcnosť,“ ozrejmil bývalý hráč „blaugranas“ a portugalskej reprezentácie.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Ako vyriešiť finančné problémy Barcelony? Predať špičkových hráčov, vraví šéf ligy