Do Premier League prichádza najmladší tréner v histórii. Chce ukázať, že vek je len číslo

Fabian Hürzeler.
Fabian Hürzeler. (Autor: TASR)
SITA|16. jún 2024 o 15:14

Nástupca kouča Roberta De Zerbiho sa ujal funkcie ako 31-ročný.

BRATISLAVA. Nemecký futbalový tréner Fabian Hürzeler sa stal v sobotu novým kormidelníkom anglického prvoligového klubu Brighton Hove Albion.

Rodák z amerického Houstonu má len 31 rokov, čo z neho robí najmladšieho kouča v histórii anglickej Premier League.

Do tábora „čajok“ prichádza s nálepkou úspešného stratéga, keďže v sezóne 2023/2024 priviedol druholigový klub FC St.Pauli medzi nemeckú ligovú elitu.

„Chcem dokázať, že vek je len číslo. Nebol by som rád, ak by sa v mojom prípade hovorilo iba o mojom veku.

Chcem, aby viac rezonovali výkony a výsledky tímu, pretože tie budú oveľa dôležitejšie,“ povedal Hürzeler pre oficiálny web Brightonu.

Bývalý stredopoliar, ktorý vyrastal v akadémii Bayernu Mníchov, pôsobil medzi seniormi iba v nižších nemeckých súťažiach, vo veku 25 rokov presedlal k trénerstvu.

Viedol mládežnícke výbery Nemecka, ako 27-ročný sa stal asistentom Tima Schultza v St.Pauli a v decembri 2022 sa vo veku 29 rokov stal hlavným trénerom tímu z predmestia Hambugu.

V mladšom veku viedol nemecký profesionálny klub iba súčasný lodivod reprezentácie Nemecka Julian Nagelsmann.

„Budem trénovať viacerých zverencov, ktorí budú starší ako ja. Takže nebudem niekým, kto na nich bude kričať a bude sa k nim správať ako k deťom.

Som na ich úrovni a chcem ich presvedčiť nápadmi, svojou tvrdou prácou,“ povedal syn zubných lekárov z Texasu.

„Skutočnosť, že prichádzam do tak ambiciózneho klubu, akým je Brighton, si vychutnávam.

Neviem sa dočkať stretnutia s hráčmi a začiatku našej spoločnej práce. Brighton má jedinečnú históriu, skvelých fanúšikov a v neposlednom rade víziu, ktorá ma zaujala.

Teším sa, že som súčasťou tohto projektu,“ doplnil ôsmy kouč z Nemecka, ktorý dostal šancu viesť tím pôsobiaci v anglickej Premier League.

Jedným z primárnych cieľov nástupcu talianskeho kouča Roberta De Zerbiho bude vylepšenie 11. priečky, ktorú klub z juhu Anglicka obsadil v uplynulom ročníku.

„Čajky“ známe fantastickou prácou s mladými hráčmi a prepracovaným systémom skautingu, by radi nadviazali na 6. miesto zo sezóne 2022/2023.

„Viem, že klub okúsil chuť európskych pohárových súťaží. Nechcem si stanovovať nízke ciele, preto poviem, že by som bol rád, ak by sme sa dostali do Európy aj pod mojou taktovkou.

Premier League je však náročná súťaž, takže viem, že to ľahké nebude,“ doplnil Hürzeler.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Do Premier League prichádza najmladší tréner v histórii. Chce ukázať, že vek je len číslo