Dostal najprísnejší trest v dejinách Premier League. Everton sa proti nemu snaží odvolať

Malý fanúšik Evertonu drží plagát s nápisom "Všetko, čo chcem na Vianoce, je vrátiť našich desať bodov späť".
Malý fanúšik Evertonu drží plagát s nápisom "Všetko, čo chcem na Vianoce, je vrátiť našich desať bodov späť". (Autor: TASR/AP)
TASR|1. dec 2023 o 16:41

Everton čelil vyšetrovaniu od marca.

LIVERPOOL. Anglický futbalový klub FC Everton v piatok podal odvolanie proti odpočítaniu 10 bodov za porušenie pravidiel finančnej udržateľnosti.

"Toffees" reagovali nahnevane po tom, čo inkasovali najprísnejšiu sankciu v histórii Premier League za porušenie limitov stratovosti v sezóne 2021/22.

"Podali sme predsedovi súdnej komisie Premier League odvolanie proti rozhodnutiu o odpočítaní desiatich bodov. Boli sme ohromení rozhodnutím, takže kto vie, čo bude nasledovať.

Podľa informácií to nie je iba o nás, možno sa časom pozrú aj na iných. Musíme počkať a uvidíme," citovala agentúra AFP z vyhlásenia Evertonu.

Everton vyšetrovala od marca nezávislá komisia pre údajné porušenie pravidiel o ziskovosti a udržateľnosti.

Kluby Premier League môžu v priebehu troch rokov vykázať stratu maximálne 105 miliónov libier, no klub sa ocitol v mínuse 124,5 milióna.

Klubu z Goodison Parku patrí so štyrmi bodmi v tabuľke predposledné 19. miesto o skóre pred Burnley.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Dostal najprísnejší trest v dejinách Premier League. Everton sa proti nemu snaží odvolať