Lúčil sa pred deviatimi rokmi, teraz je späť. Trnava hlási návrat odchovanca

Erik Sabo
Erik Sabo (Autor: FC Spartak Trnava)
TASR|6. aug 2024 o 18:18

Bol pri historicky prvom postupe Slovenska na EURO v roku 2016.

TRNAVA. Slovenský futbalista Erik Sabo sa po deväťročnom pôsobení v zahraničí vrátil do Spartaka Trnava. S účastníkom Niké ligy podpísal ročnú zmluvu.

Tridsaťdvaročný stredopoliar, ktorý je schopný nastupovať aj v defenzíve, odišiel zo Spartaka v roku 2015, keď prestúpil do PAOK Solún.

Odvtedy vystriedal viacero zahraničných klubov, naposledy pôsobil na Cypre v klube AEZ Zakakiou. Od 1. júla tohto roka bol voľný hráč.

"Aktuálne sme jeho angažovaním reagovali na zranenie ďalšieho stopéra a Erik odohral na tejto pozícii počas uplynulej sezóny viacero zápasov. Sabo je skúsený univerzál, ktorý je schopný hrať na viacerých postoch a dokáže pokryť aj pozície krajných obrancov," uviedol pre klubový web tréner "andelov" Michal Gašparík.

Sabo má na konte 18 štartov v reprezentačnom A-tíme, bol aj pri historicky prvom postupe SR na ME v roku 2016.

Do prvého tímu Spartaka sa dostal v roku 2010, keď v trnavskom drese absolvoval debut v profesionálnom futbale. Zahral si aj v kvalifikácii Európskej ligy v ročníkoch 2014/2015 a 2015/2016.

"Je to dobrý pocit vrátiť sa do rodného mesta, kde som s futbalom začínal. Budem sa snažiť oplatiť šancu, ktorú som dostal a splatiť dlh, ktorý som voči klubu mal. Dúfam, že moje pôsobenie bude úspešné. Ambíciou bude zopakovať pohárovú Európu a pokúsiť sa o výhru v Slovenskom pohári," povedal Sabo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Lúčil sa pred deviatimi rokmi, teraz je späť. Trnava hlási návrat odchovanca