Brazílsky talent zatienil Mbappého. Najprv ho vystriedal, potom sa stal najmladším strelcom Realu

Endrick oslavuje gól.
Endrick oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. aug 2024 o 10:08

Endrick prekonal zápis francúzskeho obrancu Raphaela Varana.

MADRID. Najväčšiu pozornosť z letných posíl Realu Madrid oprávnene vzbudzuje Francúz Kylian Mbappé, ale góly v novom súťažnom ročníku La Ligy zatiaľ strieľajú iní hráči v drese "Los Blancos".

Mbappé odohral 86 minút v zápase 2. kola proti Valladolidu, kým ho nevystriedal brazílsky tínedžer Endrick.

A tomu stačilo 10 minút, aby prvýkrát v drese úradujúceho španielskeho šampióna rozvlniť sieť.

Navyše sa mu to podarilo ako najmladšiemu v histórii kráľovského veľkoklubu.

Vo veku 18 rokov a 35 dní prekonal rekordný zápis Francúza Raphaela Varana, ktorý v roku 2011 skóroval vo veku 18 rokov a 152 dní.

VIDEO: Zostrih zápasu Real Madrid - Valladolid

Endrick pečatil víťazstvo Realu nad Valladolidom (3:0), prvé dva góly favorita strelili tiež až v druhom polčase Federico Valverde (50.) a Brahim Díaz (88.).

Zverenci Carla Ancelottiho sa so 4 bodmi zaradili na štvrté miesto tabuľky po dvoch kolách La Ligy. Na čele sú Celta Vigo a FC Barcelona s plným počtom 6 bodov.

"Na ihrisku vyzerá výborne a má v sebe veľký potenciál. Veľmi rýchlo nám ukázal svoje kvality. Má skvelú kontrolu lopty a veľmi silnú strelu. Ako hrotový útočník je veľmi nebezpečný v stiesnených priestoroch," pochválil Endricka tréner Carlo Ancelotti.

"Zaslúži si šancu, ktorú v Reale dostal. Musí však tvrdo pracovať a zlepšovať sa ako aj my ostatní. Pred sebou má ešte dlhú cestu," povedal Federico Valverde.

Endrick mal iba 16 rokov, keď ho v roku 2022 brazílsky Palmeiras predal do Realu Madrid za viac ako 40 miliónov eur plus bonusy.

V tíme Palmeirasu zostal brazílsky supertalent až do začiatku tejto sezóny, keď sa presunul do Madridu.

Vedenie Realu už podobné dohody "upieklo" v minulosti s ďalšími Brazílčanmi Viníciusom Juniorom aj Rodrygom a v oboch prípadoch sa to vyplatilo.

Obaja sú v súčasnosti platnými členmi základnej jedenástky "bieleho baletu".

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Brazílsky talent zatienil Mbappého. Najprv ho vystriedal, potom sa stal najmladším strelcom Realu