Klubu pre finančné problémy zobrali body. Rooneyho tím ide do tretej ligy

Wayne Rooney.
Wayne Rooney. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. apr 2022 o 13:18

V tretej najvyššej anglickej súťaži sa klub Derby County predstaví prvýkrát od roku 1986.

LONDÝN. Anglický futbalový klub Derby County pod taktovkou trénera Wayna Rooneyho bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť len v tretej najvyššej súťaži v krajine.

V súťaži The Championship totiž prišiel o nádej na udržanie sa prehrou 0:1 s klubom Queens Park Rangers. K zostupu Derby County o úroveň nižšie prispeli aj finančné problémy organizácie, pre ktoré klubu odpočítali až 21 bodov.

"Vieme, že bez bodových odpočtov by sme sa zachránili. Pán Morris po sebe nechal veľký neporiadok a snažili sme sa postaviť prakticky z ničoho.

Bola to výnimočná úloha. Bojovali sme, boli sme blízko, ale nevyšlo to," povedal Rooney, ktorý v klube pôsobí od novembra 2020.

Futbalisti z Derby zatiaľ naposledy hrali v tretej lige ešte v roku 1986. Napriek tomu by Rooney rád pokračoval na poste trénera.

"Stále je to pre mňa výzva, priviesť sem hráčov a vybudovať úspešný tím. Chcel by som Derby prestavať, ale v klube musia nastať zmeny vo vlastníckej štruktúre," vyhlásil historicky najlepší strelec anglickej reprezentácie aj Manchestru United.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Klubu pre finančné problémy zobrali body. Rooneyho tím ide do tretej ligy