Denis Vavro naznačil odchod z FC Kodaň. Prezradil záujem konkrétneho klubu

Denis Vavro v drese FC Kodaň.
Denis Vavro v drese FC Kodaň. (Autor: REUTERS)
SITA|16. júl 2024 o 10:40

Vysnívaná destinácia slovenského obrancu je Premier League.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Denis Vavro možno čoskoro skončí svoje pôsobenie v tíme FC Kodaň.

V treťom najlepšom tíme uplynulého ročníka dánskej Superligy síce ešte má zmluvu do konca júna 2026, ale možno odíde oveľa skôr.

Podľa webu dánskeho denníka Ekstra Bladet skúsený slovenský stopér má viaceré možnosti pokračovať v kariére mimo Dánska.

"Mám ponuku napríklad z tureckého Trabzonsporu. Mám 28 rokov a možno by som chcel začať niečo nové. Do konca zmluvy v Kodani mám ešte dva roky a rozhodnutie o budúcnosti si musím dobre premyslieť. Rovnako sa musím dohodnúť so súčasným klubom.

Ponuka z iného klubu musí byť výhodná aj pre mňa. Ak však predstavitelia FC Kodaň prejavia záujem, aby som zostal, možno sa tak stane. Musíme sa porozprávať a potom uvidíme, čo sa stane v najbližších dňoch či týždňoch," komentoval Denis Vavro.

Rodák z Partizánskeho a účastník nedávnych ME v Nemecku naznačil, že túži po angažmáne v jednej z piatich najkvalitnejších klubových súťaží v Európe. "Vysnívaná destinácia je Premier League,"zdôraznil Vavro.

Nový ročník najvyššej dánskej futbalovej súťaže sa začne už o tri dni dvoma súbojmi 1. kola. Prvý zápas FC Kodaň príde na rad až v pondelok 22. júla, keď sa klub z hlavného mesta predstaví na trávniku Lyngby.

Vavro sa stal súčasťou FC Kodaň už v auguste 2017, keď tam prestúpil z MŠK Žilina. Neskôr hrával v Laziu Rím aj španielskej Huesce a v januári 2022 sa vrátil do Kodane. Najprv to bolo hosťovanie a neskôr trvalý prestup so zmluvou na štyri roky.

Taktiež má na konte aj 22 zápasov v národnom tíme Slovenska a na nedávnych ME v Nemecku nechýbal ani v jednom zápase výberu Francesca Calzonu v základnej zostave.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Denis Vavro naznačil odchod z FC Kodaň. Prezradil záujem konkrétneho klubu