Keď oni dali štyri góly, môžeme aj my, hlási DAC. Almási stále verí v postup

Ladislav Almási.
Ladislav Almási. (Autor: TASSR)
TASR|1. aug 2024 o 00:00

Dunajská Streda nezvládla úvodný zápas.

DUNAJSKÁ STREDA. Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda sa po debakli 0:4 v Baku nachádzajú pred štvrtkovou domácou odvetou 2. predkola Konferenčnej ligy proti FK Zira v mimoriadne zložitej situácii.

Útočník Ladislav Almási je však presvedčený, že v silách úradujúceho slovenského vicemajstra je streliť minimálne štyri góly a zvrátiť skóre konfrontácie.

Odchovanec DAC sa pred touto sezónou vrátil domov po vyše piatich rokoch. V nedeľu v Košiciach zaznamenal svoj prvý ligový v "žlto-modrom" drese a prispel k remíze 2:2.

V pohári už skóroval, v Púchove na jeseň 2018. "Chceli sme sa rehabilitovať za prehru v Azerbajdžane, a keďže sme od stredy neboli doma, zobrať všetky body z Košíc.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - Zira FK

Odveta 2. predkola EKL:

Štvrtok 1. augusta o 20:30 h

/prvý zápas: 0:4, rozhodcovia: Kačevski - Markoski, Putilin (všetci Sev. Mac.)/

Je však stále len začiatok sezóny, neviete, ako sú na tom ostatné tímy a ako sme na tom my. Musíme odohrať aspoň 5-6 zápasov aby sme videli, ako bude liga vyzerať. Zatiaľ musíme doma vyhrať," citovala Almásiho oficiálna stránka DAC.

Úvod sezóny nepriniesol výsledky, ktoré fanúšikovia DAC očakávali. Pri prehre 0:4 v Baku išiel Almási na ihrisko v 66. minúte, v nedeľu nastúpil v základe a hral do 73. minúty.

"Čo sa týka štvrtkovej odvety, aj my môžeme vyhrať štvorgólovým rozdielom. Rozhodne sa nevzdávame. Keď oni dokázali streliť štyri góly, prečo by sa to nemohlo podariť aj nám. Hlavne v to musíme veriť," poznamenal pre klubový web Almási.

Tréner Xisco Muňoz vzal prehru 0:4 v Azerbajdžane na seba. "Myslím si, že tento zápas a výsledok sú mojou chybou. Nedokázal som presvedčiť hráčov o dôležitosti tohto zápasu.

Nezostáva nám nič iné, len sa ospravedlniť fanúšikom a všetkým ľuďom okolo klubu, pretože z tohto výsledku bude veľmi náročné vrátiť sa a zvrátiť ho.

Našou úlohou trénerov je teraz presvedčiť hráčov, ako majú hrať, keď hrajú zápas s takým silným súperom. Jediná cesta je ešte tvrdšie pracovať."

Zápas má výkop vo štvrtok 1. augusta o 20.30 h. Rozhodcovia sú zo Severného Macedónska, hlavným je Jovan Kačevski.

Postupujúci sa v 3. predkole stretne s víťazom dvojzápasu medzi NK Osijek a FCI Levadia Tallinn. V jednoznačnej lepšej pozícii je chorvátsky tím, ktorý doma zvíťazil vysoko 5:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Keď oni dali štyri góly, môžeme aj my, hlási DAC. Almási stále verí v postup