Nezaujíma ma, či som najlepší, vyhlásil Ronaldo. Chce byť tímový hráč

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: REUTERS)
REUTERS|1. okt 2024 o 12:23

Jeho tímu sa pod vedením nového trénera darí.

BRATISLAVA. Cristiano Ronaldo trvá na tom, že sa na sklonku svojej kariéry sústredí skôr na to, aby bol perfektným členom tímu v saudskoarabskom Al Nassr, než na zbieranie ďalších individuálnych ocenení.

Tridsaťdeväťročný futbalista, ktorý získal Zlatú loptu päťkrát, skóroval v pondelok v zápase B-skupiny Ligy majstrov AFC pri víťazstve Al Nassr nad katarským Al Rayyan 2:1.

Bolo to štvrté po sebe idúce víťazstvo klubu vo všetkých súťažiach pod vedením nového trénera Stefana Pioliho, ktorý minulý mesiac nahradil Luisa Castra.

"Bol to silný a ťažký zápas, ako všetky zápasy v Lige majstrov AFC, ale najdôležitejšie je, že sme si vytvorili veľa šancí a dobre sme bránili, aby sme súperovi zabránili vytvoriť si ľahké šance," povedal Ronaldo na tlačovej konferencii.

"Už nie je dôležité, či som najlepší alebo nie, to ma už nezaujíma. Pre hráča je dobré strieľať góly, ale pre mňa je lepšie, keď tím vyhráva.

"Zvykol som si prekonávať rekordy a už ich nevyhľadávam. Najdôležitejšie je pre mňa teraz užívať si a pomáhať Al Nassru a mojim spoluhráčom vyhrávať."

Ronaldo sa v máji minulého roka stal s 35 gólmi najlepším strelcom v jednej sezóne v Saudskej Pro League.

Kapitán Portugalska minulý mesiac strelil aj svoj 901. gól v kariére pri víťazstve 2:1 nad Škótskom v Lige národov.

"Môj gól proti Al Rayyanu bol iný a dôležitý, pretože môj otec by z neho mal radosť, keby bol nažive, keďže mal narodeniny," dodal bývalý útočník Realu Madrid, Juventusu a Manchestru United.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Saudi Pro League»Nezaujíma ma, či som najlepší, vyhlásil Ronaldo. Chce byť tímový hráč