V Saudskej Arábii našiel šťastie. Ronaldo plánuje ukončiť kariéru v drese Al Nassr

Cristiano Ronaldo v drese Al-Nassr.
Cristiano Ronaldo v drese Al-Nassr. (Autor: REUTERS)
TASR|27. aug 2024 o 13:47

S futbalom skončí možno o dva, alebo o tri roky.

RIJÁD. Portugalčan Cristiano Ronaldo plánuje ukončiť kariéru v súčasnom saudskoarabskom klube Al Nassr.

Tridsaťdeväťročný futbalista tak zmaril akékoľvek nádeje fanúšikov na návrat do svojho prvého klubu Sportingu Lisabon. Informovala o tom agentúra DPA.

Ronaldo pre portugalský kanál NOW uviedol, že nechce skončiť hneď: "Neviem, kedy ukončím kariéru. Možno o dva, alebo o tri roky. Ale pravdepodobne ju ukončím tu v Al-Nassr."

Do Saudi Pro League prestúpil v decembri 2022 po svojom náhlom odchode z Manchestru United. "Som veľmi šťastný v tomto klube, cítim sa dobre aj v tejto krajine. Som šťastný, že môžem hrať v Saudskej Arábii a chcem v tom pokračovať."

Opora portugalskej reprezentácie nastúpila na všetky zápasy svojho tímu na ME 2024. Tím sa dostal do štvrťfinále, v ktorom prehral s Francúzskom po rozstrele.

Futbalista má v úmysle pokračovať v hraní za svoju krajinu a dúfa, že sa predstaví v nadchádzajúcich zápasoch Ligy národov proti Chorvátsku a Poľsku.

"Keď odídem z národného tímu, nikomu to vopred nepoviem. Bude to z mojej strany veľmi spontánne rozhodnutie, ale aj veľmi dobre premyslené. Ale teraz chcem, aby som mohol pomôcť národnému tímu v jeho nadchádzajúcich zápasoch. Máme pred sebou Ligu národov a naozaj by som chcel hrať," dodal útočník.

Ronaldo má momentálne na konte 898 gólov v kariére. Prezradil tiež, že keď zavesí kopačky na klinec, nechce sa venovať trénerstvu.

"Momentálne nerozmýšľam nad tým, že by som bol tréner. Ani mi to nejde do hlavy, nikdy som sa nad tým nezamýšľal. Nevidím svoju budúcnosť na tomto poste. Asi by som robil iné veci mimo futbalu, ale len Boh vie, čo prinesie budúcnosť."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Saudi Pro League»V Saudskej Arábii našiel šťastie. Ronaldo plánuje ukončiť kariéru v drese Al Nassr