Ronaldo očakáva, že nový tréner privedie United opäť k zisku trofejí

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. máj 2022 o 12:55

Mužstvo onedlho prevezme Erik ten Hag.

BRATISLAVA. Portugalčan Cristiano Ronaldo je presvedčený, že s príchodom nového trénera Erika ten Haga sa do Manchestru United vrátia úspechy.

Holanďan povedie tím z Old Traffordu od začiatku nasledujúcej sezóny. Už 37-ročný Ronaldo však dodal, že vedenie "Red Devils" musí dať novému kormidelníkovi dostatok času a priestor na realizáciu.

United zatiaľ naposledy získali trofej pred piatimi rokmi, keď v sezóne 2016/2017 ovládli Európsku ligu po výhre nad Ajaxom Amsterdam.

Aktuálny ročník pod vedením dočasného kouča Nemca Ralfa Rangnicka hráčom United nevyšiel. V ligovej tabuľke im patrí až šieste miesto a už nemajú šancu vybojovať si miestenku v Lige majstrov.

"V Ajaxe odviedol fantastickú prácu a je to veľmi skúsený tréner. Aby však mohol niečo zmeniť, musíme mu dať dosť času," povedal pre oficiálny klubový web päťnásobný držiteľ Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu planéty.

Holandský kouč Erik ten Hag, ktorý na lavičke nahradí spomenutého Rangnicka, je aktuálne stále koučom holandského Ajaxu Amsterdam.

Vedie ho od sezóny 2017/2018 a získal s ním tri majstrovské tituly. V ročníku 2018/2019 tiež dotiahol Ajax do semifinále Ligy majstrov.

"Samozrejme, že verím, že tu bude mať úspech. Poďme veriť, že v budúcej sezóne už nejaké trofeje vyhráme," dodal Cristiano Ronaldo, ktorý v aktuálnom ročníku nastrieľal za United 24 súťažných gólov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Ronaldo očakáva, že nový tréner privedie United opäť k zisku trofejí