Zápas bol dlho v réžii Slovákov, v závere však prišli o sľubný náskok

Stefan Savič z pokutového kopu prekonal Martina Dúbravku.
Stefan Savič z pokutového kopu prekonal Martina Dúbravku. (Autor: TASR)
Sportnet, SITA|17. nov 2022 o 20:00 (aktualizované 17. nov 2022 o 20:30)

Pri oboch góloch Slovenska bol Juraj Kucka.

Prípravný medzištátny zápas

Čierna Hora - Slovensko 2:2 (0:1)

Góly: 77. a 90.+7 Savič - 15. Hancko, 47. Kucka

ŽK: Lončar, Vešovič, Bakič - Ďuriš, Kucka, Škriniar, Zreľák

ČK: 90.+5 Zreľák po 2. ŽK

Rozhodovali: Peljto - Beljo, Lazič (všetci BaH.)

Čierna Hora: Carevič - Vešovič (58. Bakič), Savič, Šipčič, Radunovič - Marušič, Lončar (70. Vukčevič), Jankovič (70. Savičevič), Jovovič (46. Camaj) - Krstovič (90.+ Tomaševič), Mugoša (46. Erakovič)

Slovensko: Dúbravka - Vallo (40. Pekarík), Šatka, Škriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda (83. Bénes) - Bero (84. Regáli), Boženík (83. Zreľák), D. Ďuriš (45.+ Suslov)

PODGORICA. Slovenskí futbaloví reprezentanti remizovali vo štvrtkovom prípravnom zápase v Podgorici s domácou Čiernou Horou 2:2.

Taliansky tréner Francesco Calzona sa tak nedočkal prvého víťazstva na slovenskej reprezentačnej lavičke. Pri premiére prehrali jeho zverenci v Lige národov s Azerbajdžanom 1:2 a následne remizovali s Bieloruskom 1:1.

Slováci v deviatom stretnutí v kalendárnom roku 2022 dosiahli druhú remízu. Z víťazstva sa tešili len trikrát, v príprave zdolali Fínov 2:0 a v Lige národov si poradili s Bielorusmi 1:0 aj výberom Azerbajdžanu 1:0. 

Proti balkánskemu súperovi viedli ešte štvrťhodinu pred koncom 2:0. V prvom polčase skóroval Dávid Hancko a po prestávke sa k nemu pridal Juraj Kucka.

Slováci dlho kontrolovali vývoj duelu a dokonca mohli svoj náskok aj zvýšiť. V záverečných minútach však neustáli tlak súpera a v 97. minúte vyrovnal skóre na 2:2 svojim druhým gólom, tentoraz z pokutového kopu, Stefan Savič.

Novembrový asociačný termín aj kalendárny rok ukončia Slováci v nedeľu domácim zápasom s Čile, ktorý bude derniérou pre Mareka Hamšíka.

Priebeh zápasu Čierna Hora - Slovensko

I. polčas:

V prvom polčase síce mali Slováci častejšie loptu na svojich kopačkách, no domáci futbalisti zahrávali až deväť rohových kopov. Gól však nedali.

Ten dosiahli po štvrťhodine hry slovenskí reprezentanti - na center Stanislav Lobotku si nabehol Juraj Kucka, loptu posunul naprieč bránkový územím na voľného Dávida Hancka a ten hlavou nemal problém skórovať.

VIDEO: Otvárací gól Dávida Hancka proti Čiernej Hore

Neskôr Juraj Kucka zabránil gólu súpera, keď loptu vykopol z bránkovej čiary.

Negatívom prvého polčasu boli dve vynútené striedania v slovenskom výbere, z ihriska museli pre zranenia odísť Kristián Vallo aj útočník Dávid Ďuriš.

II. polčas:

Druhýkrát sa menilo skóre hneď po zmene strán, keď v 47. minúte po rohu Ondreja Dudu sa lopta dostala cez Róberta Boženíka až ku Kuckovi a ten delovkou zvýšil na 2:0.

VIDEO: Gól Juraja Kucku v zápase proti Čiernej Hore

Po hodine hry sa skvelým zákrokom prezentoval brankár Martin Dúbravka, ktorý zlikvidoval príležitosť striedajúceho Novicu Erakoviča.

Náskok Slovákov mohol zvýšiť Duda, no chybu brankára domácich nepotrestal.

Domáci sa dočkali v 77. minúte, keď stopér Stefan Savič po rohovom kope hlavou usmernil loptu za Dúbravku. V 86. minúte mohli Čiernohorci vyrovnať, ale Dušan Bakič trafil žrď a dorážku Dritona Camaja zneškodnil Milan Škriniar.

VIDEO: Vyrovnajúci gól z kopačky Stefana Saviča

Záver patril domácim futbalistom, ktorí si vypracovali niekoľko šancí a napokon aj vyrovnali. V poslednej minúte nadstaveného času hlavný arbiter z Bosny a Hercegoviny nariadil pre pokutový kop za hru rukou.

Navyše, druhýkrát v zápase napomenul žltou kartou striedajúceho Adama Zreľáka, ktorý tak putoval predčasne pod sprchy. Z "bieleho bodu" sa nemýlil opäť domáci kapitán Savič a vyrovnal na konečných 2:2.

Hlasy po zápase:

/zdroj: TASR/

Francesco Calzona, tréner SR: "Nezačali sme úplne dobre, no potom sa to zlepšovalo. Zápas bol náročný po fyzickej stránke a časom sa zhoršoval aj terén. Súpera sme zaskočili, musel zmeniť svoj prístup. Mali fyzicky navrch a to sa ukázalo aj pri štandardnej situácii, z ktorej skórovali. Som rád, že sme tento duel absolvovali, musíme si na takýto štýl zvyknúť."

Tomáš Suslov, útočník SR: "Sme sklamaní. Každý zápas na medzinárodnej úrovni je dôležitý a chceme v ňom zvíťaziť. Sklamanie ešte zhoršuje vyrovnávajúci gól v úplnom závere. Môžeme byť trochu spokojní s herným štýlom, ale nie s výsledkom. V závere sme mohli byť aktívnejší, ale treba uznať aj kvalitu súpera."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Zápas bol dlho v réžii Slovákov, v závere však prišli o sľubný náskok