Chorvátsko
Chorvátsko
EURO 2024
19.06.2024, Skupina B
2 - 2
0:1
Albánsko
Albánsko

Šance Chorvátov výrazne klesli. Výkon Modriča? Expert: Musím povedať, čo vidím

Kapitán Luka Modrič (v strede) a ďalší chorvátski hráči po zápase s Albánskom na EURO 2024.
Fotogaléria (131)
Kapitán Luka Modrič (v strede) a ďalší chorvátski hráči po zápase s Albánskom na EURO 2024. (Autor: TASR/ DPA via AP)
Miroslav Kováčik|19. jún 2024 o 20:15

Chorvátsko má na EURO po dvoch zápasoch iba bod.

HAMBURG. Po prehre 0:3 so Španielmi mali futbalisti Chorvátska ideálnu šancu napraviť si chuť a zvýšiť svoje šance na postup do osemfinále EURO 2024.

Nastúpili totiž proti Albánsku, ktoré je v rebríčku FIFA o 56 miest nižšie. Namiesto zisku troch bodov však píšu chorvátske média o ďalšom sklamaní. 

Tretí tím z MS v Katare totiž iba remizoval s outsiderom šampionátu 2:2, ktorý aj vo svojom druhom zápase na turnaji stanovil rekord. 

Kým v zápase proti Taliansku strelil Nedim Bajrami v 23. sekunde najrýchlejší gól v histórii európskych šampionátov, proti Chorvátom vyrovnali Albánci v čase 94:23 min. Nikdy neskôr nepadol vyrovnávajúci gól. 

"Je to veľké sklamanie, o víťazstvo sme prišli v závere. Toto by sa nám nemalo stávať. Mali sme to pokojne dohrať, musíme sa z toho poučiť," hovoril záložník Luka Sučič, ktorého cituje web index.hr.

Zo smoliara bol hrdina

V porovnaní s úvodným duelom urobil Zlatko Dalič tri zmeny v zostave, pričom zaradenie Ivana Perišiča na kraj obrany naznačovalo ofenzívny zámer. 

Bol to však práve prvý polčas, ktorý po zápase hodnotili Chorváti veľmi negatívne. Nielenže v ňom inkasovali gól, ale smerom dopredu boli prakticky neškodní, hoci mali 62-percentné držanie lopty. 

Fotogaléria zo zápasu Chorvátsko - Albánsko na EURO 2024 (skupina B)

"Je to ťažké hodnotiť, boli to dva rozdielne polčasy. V tom prvom sme boli malátni a pomalí, nevedeli sme sa cez nich predrať," vravel tréner Dalič.

Po zmene strán sa hra Chorvátov zlepšila. Kým v prvom polčase sa dostali k piatim zakončeniam, v druhom ich bolo trikrát toľko. 

V 74. minúte vyrovnal narodeninový oslávenec Andrej Kramarič a o 147 sekúnd neskôr už Chorváti vyhrávali, keď si strelil vlastný gól Klaus Gjasula. 

Bol to však práve obranca nemeckého Darmstadtu, ktorý sa v nadstavenom čase postaral o prvú remízu Albánska na finálových turnajoch ME. 

"Sme smutní a sklamaní. Albánsko bolo v prvom polčase lepšie, zaslúžene viedlo. Do druhého polčasu sme išli s taktikou všetko alebo nič.

Dominovali sme a zaslúžene strelili dva góly. Otočili sme skóre, ktoré sme mali udržať. Mohli sme si to všetko uľahčiť, ale neurobili sme to," povedal Lovro Majer pre chorvátsku rozhlasovú a televíznu spoločnosť HRT.

Tréner stojí za hráčmi bez formy

V štúdiu HRT kritizoval výkon favorita aj športový komentátor Tomislav Ivkovič. Neodpustil si poznámku ani voči najväčšej hviezde tímu.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Šance Chorvátov výrazne klesli. Výkon Modriča? Expert: Musím povedať, čo vidím