Chelsea podpísala ďalších dvoch hráčov. Upísal som sa klubu svojich snov, vraví talent

David Datro Fofana v drese FK Molde.
David Datro Fofana v drese FK Molde. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. jan 2023 o 11:35

Najnovšími prírastkami v mužstve „The Blues“ sú David Datro Fofana a Andrey Santos.

LONDÝN. Druhé prestupové obdobie v podaní anglického futbalového klubu Chelsea FC sa javí rovnako rušné ako to prvé, odkedy organizáciu zo Stamford Bridge vlani prevzalo americké konzorcium pod vedením Todda Boehlyho.

Chelsea v sobotu získala ďalších dvoch hráčov - útočníka z Pobrežia Slonoviny Davida Datra Fofanu a 18-ročného brazílskeho stredopoliara Andreya Santosa.

Ešte vo štvrtok spečatili transfer francúzskeho obrancu Benoita Badiashileho z AS Monaco.

Dvadsaťročný Fofana podpísal s Chelsea kontrakt na šesť a pol roka. Prestup do Anglicka si vyslúžil výbornými výkonmi a streleckými štatistikami v nórskom Molde FK, za ktorý v uplynulej sezóne nasúkal 22 gólov v 39 súťažných dueloch.

„Dobrý deň, milí fanúšikovia. Konečne som prišiel a som veľmi rád, že som sa upísal klubu mojich snov,“ povedal Fofana.

Santos, ktorý reprezentoval Brazíliu v kategórii do 20 rokov, by mal byť podobne ako Fofana akvizíciou londýnskeho klubu do budúcnosti. Prišiel z brazílskeho klubu Vasco da Gama.

„Je to pre mňa veľká príležitosť. Chelsea je veľkoklub, ktorý účinkuje vo veľkých súťažiach, ako je Premier League, takže som veľmi nadšený,“ poznamenal Santos.

FC Chelsea nezverejnil čiastky vynaložené na získanie Fofanu a Santosa, ale údajne dohromady prišli za približne 25 miliónov libier. Za Badiashileho predtým Londýnčania zaplatili 34 miliónov libier.

Klub z britskej metropoly na konci uplynulej sezóny 2021/2022 zmenil vlastníka. Boehlyho konzorcium získalo Chelsea od ruského oligarcha Romana Abramoviča, ktorý bol majiteľom klubu 19 rokov.

V letnom prestupovom období Chelsea minula na nových hráčov takmer 300 miliónov dolárov, čo bola rekordná suma v podaní anglického klubu. Do mužstva vtedy pribudli napríklad Wesley Fofana, Marc Cucurella a Raheem Sterling.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Chelsea podpísala ďalších dvoch hráčov. Upísal som sa klubu svojich snov, vraví talent