V Česku rozhodli o budúcnosti Šilhavého. Cestu, akou sa vydalo Slovensko, zavrhli

Tréner Jaroslav Šilhavý.
Tréner Jaroslav Šilhavý. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|17. okt 2023 o 16:50

Česko nebude v závere kvalifikácie meniť trénera.

PRAHA. Výkonný výbor Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) rozhodol o tom, že vo funkcii trénera reprezentačného A-tímu zmena nenastane.

V závere kvalifikácie o postup na EURO 2024, a teda v zápasoch proti Moldavsku a na pôde Poľska, bude mužstvo viesť Jaroslav Šilhavý.

"Museli sme vyhodnotiť všetky možné varianty aj mieru rizika, ktoré by zmena priniesla," vyhlásil predseda asociácie Petr Fousek.

"Zhodli sme sa drvivou väčšinou," doplnil.

V súvislosti s možným Šilhavého nástupcom sa skloňovalo najmä meno trénera pražskej Slavie Jindřicha Trpišovského. Fousek však priznal, že neprebehla žiadna komunikácia s klubom ani so samotným trénerom.

Takisto zdôraznil, že Výkonný výbor označil prípadnú krátkodobú výpomoc za nesystémovú a zavrhol aj možnosť angažovať zahraničného trénera. Touto cestou sa vydalo napríklad aj Slovensko angažovaním Francesca Calzonu.

V Šilhavého zmluve však nastala malá zmena.

Pôvodne mal tím viesť aj v prípadnej baráži o EURO 2024, ak by sa Čechom nepodarilo obsadiť jednu z dvoch priamych postupových priečok. Aktuálne mu však kontrakt platí len do 30. novembra tohto roka.

Spravodajský portál iDNES.cz spustil na svojom webe anketu, kde sa svojich čitateľov pýtal, či sú spokojní s rozhodnutím o zotrvaní trénera Šilhavého.

Za pomerne krátky čas sa do nej zapojilo tritisíc ľudí, pričom až 77 percent užívateľov zvolilo možnosť "Nie, výkonný výbor ho mal odvolať."

Česi si vďaka zhodne okolností môžu dovoliť aj novembrovú prehru v Poľsku v prípade, že doma Moldavsko. Výhra v Olomouci im postačí na postup na EURO.

Tabuľka skupiny E

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V Česku rozhodli o budúcnosti Šilhavého. Cestu, akou sa vydalo Slovensko, zavrhli