Česi pri premiére v elitnej divízii vyhrali. Švajčiari nás podcenili, vravia

Českí futbalisti.
Českí futbalisti. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. jún 2022 o 11:45

Čechov teraz čaká súboj so Španielskom a Portugalskom.

SEVILLA, PRAHA. Atraktívne pyrenejské derby v úvode tretej edície futbalovej Ligy národov sa skončilo deľbou bodov. Futbalisti Španielska vo štvrtkovom šlágri 2. skupiny A-divízie remizovali s Portugalskom (1:1).

Na čele tabuľky tak figurujú po prvom zápase prekvapujúco Česi. Tí uspeli v druhom zápase skupiny, keď si pri premiére v elitnej divízii poradili doma so Švajčiarskom 2:1.

V Prahe sa ujali vedenia po zmätkoch v obrane súpera, keď situáciu využil Jan Kuchta, vyrovnanie prišlo ešte do prestávky, presadil sa strelou od brvna Noah Okafor.

Po prestávke zariadil triumf domácich Jakub Jankto, keď jeho center tečovaný od chrbta Djibrila Sowa prekvapujúco zapadol až do bránky.

"Švajčiari boli od začiatku nekoncentrovaní. Než dostali góly, mysleli si, že to pôjde samo. Asi nás podcenili, čo sa čudujem, pretože sme v minulých zápasoch predvádzali kvalitu a hrali sme vyrovnané partie s veľkými súpermi. Škoda, že sme počas prvých dvadsiatich minút neviedli 3:0," povedal pre portál idnes.cz český obranca David Zima.

Zverenci trénera Jaroslava Šilhavého urobili prvý dôležitý krok, aby sa udržali medzi elitou.

"Mám radosť, ako sme zápas zvládli, i vzhľadom na to, s koľkými absenciami sme sa museli vyrovnať. Ja viem, že tento tím je zdravý, sú v ňom charakterovo skvelí chalani. Funguje to medzi nami," spokojne konštatoval Šilhavý.

Teraz čakajú jeho mužstvo ešte náročnejší súperi, v nedeľu privíta doma Španielsko a o štyri dni neskôr sa predstaví na pôde Portugalska:

"Španielsko a Portugalsko sú ešte na vyššej úrovni. Už v nedeľu nás čaká strašne ťažký súper, ktorý zasa o niečo viac napovie. Vieme, že zápasy v najvyššej skupine proti elitným súperom musíme hrať na krv. Ináč nemáme šancu."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Česi pri premiére v elitnej divízii vyhrali. Švajčiari nás podcenili, vravia