Dani Alves ukončil svoj angažmán, klub mu dlhuje veľkú sumu

Dani Alves s cenou pre najlepšieho hráča Copa América 2019.
Dani Alves s cenou pre najlepšieho hráča Copa América 2019. (Autor: Natacha Pisarenko - TASR/AP)
TASR|11. sep 2021 o 08:10

V domácej súťaži hral od roku 2019.

SAO PAULO. Brazílsky futbalista Dani Alves ukončil svoje pôsobenie v FC Sao Paulo. Dôvodom sú dlhy klubu voči hráčovi. Podľa miestnych médií mu brazílsky tím nevyplatil dva milióny dolárov.

Tridsaťosemročný pravý obranca sa po reprezentačnej pauze nezúčastnil tréningu rovnako ako stopér Miranda, voči ktorému má klub tiež podlžnosti.

"Agent Daniho Alvesa nás informoval, že sa hráč nevráti, kým nevyrovnáme dlh. Minulý týždeň sme sa snažili nájsť riešenie, ale druhá strana odmietla náš návrh," citovala agentúra AP športového riaditeľa Carlosa Belmonteho.

Klub sa napokon rozhodol, že najjednoduchším riešením bude rozviazať s Alvesom kontrakt: "Prijali sme rozhodnutie a oznámili trénerovi Hernanovi Crespovi, že Dani Alves už nebude k dispozícii."

Alves, ktorý sa k veci odmietol vyjadriť, prišiel do Sao Paula v roku 2019, odohral zaň 76 zápasov a strelil osem gólov.

Počas doterajšej kariéry v FC Sevilla, FC Barcelona, Juventuse Turín či Paríži St. Germain získal dokopy 43 trofejí vrátane zlatej medaily na OH 2020 v Tokiu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Dani Alves ukončil svoj angažmán, klub mu dlhuje veľkú sumu