Bayern čaká na víťazstvá, Kompany ostáva pokojný. Zmeny sa robiť nehodlá

Vincent Kompany
Vincent Kompany (Autor: TASR/AP)
REUTERS|18. okt 2024 o 19:16

Bavori vedú Bundesligu pred Lipskom iba na základe lepšieho skóre.

MNÍCHOV. Bayern Mníchov sa za posledné tri zápasy netešil z víťazstva, ale tréner Vincent Kompany povedal, že netreba robiť žiadne veľké zmeny, a že víťazstvá sú na dosah.

Bavori vedú Bundesligu so 14 bodmi, pred RB Lipskom iba na základe lepšieho skóre, a budú sa snažiť ochrániť svoj tesný náskok, keď v sobotu privítajú rozbehnutý VfB Stuttgart.

Kompanyho tím si ale takto svoje posledné zápasy nepredstavoval, keď prehrali s Aston Villou v Lige majstrov a remizovali s Bayerom Leverkusen a Eintrachtom Frankfurtom v Bundeslige.

Bayern sa musí dobre naladiť v Stuttgarte, pretože majú pred sebou nabitý program, vrátane cesty do Barcelony budúci týždeň v Lige majstrov.

„Vieme, že musíme zlepšiť výkon, ale máme 100% dôveru, že náš prístup bude úspešný,“ povedal Kompany na tlačovej konferencii.

„Pochádzam z Belgicka, takže máme veľmi racionálny prístup, podobne ako Nemci.“  

„Nie je to len o viere, ale aj o tom, čo ukázali analýzy. Boli sme dominantní v tých zápasoch (proti Ville a Eintrachtu). Mali sme oveľa viac šancí ako súperi.“

„Samozrejme, musíme sa stále zlepšovať, ale bolo by hlúpe zmeniť všetko len preto, že výsledky neboli ideálne.“

„Budeme bojovať aj naďalej, ale sme presvedčení, že budeme spolu vyhrávať veľa zápasov.“

Bayern v sobotu nebude mať k dispozícii Jamala Musialu, ktorý sa zotavuje zo zranenia, zatiaľ čo obranca Dayot Upamecano je otázny, oznámil Kompany.

Stuttgart poskytol šesť hráčov nemeckej reprezentácii na tento mesiac, čo je dvakrát viac ako Bayern. Minuloročný prekvapujúci vicemajster je aktuálne ôsmy s deviatimi bodmi.

„Stuttgart ukázal svoju kvalitu. Chcú hrať svoju hru, a to im vychádza. Preto skončili druhí minulé sezóne,“ zhodnotil Kompany.

Tabuľka Bundesligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bayern čaká na víťazstvá, Kompany ostáva pokojný. Zmeny sa robiť nehodlá